Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Komické VIDEO „profesionálnych“ zlodejíčkov: Tašky si plnia priamo pod kamerou!

Ak ste spoznali zlodejov na záberoch, volajte 158 Zobraziť galériu (7)
Ak ste spoznali zlodejov na záberoch, volajte 158 (Zdroj: polícia)

POPRAD – „Hlavne nenápadne!“ znie heslo neznámych „lopkárov“, ktorí minulú stredu zavítali do jedného z popradských obchodov s oblečením. Skupinka mládežníkov sa zrejme rozhodla riadiť príslovím „pod lampou je najväčšia tma“ a nohavice, bundy a topánky si vo veľkom tlačili do tašiek priamo pod pozorným okom bezpečnostnej kamery. Nespoznávate ich?

Pri pohľade na spôsob, akým sa mládež rozhodla popradský obchod pripraviť o veci v hodnote stoviek eur, sa chytá za hlavu zrejme každý, no hlavne majitelia. Skúsenosťami ostrieľaná skupinka výrastkov zablúdila do predajne po prvýkrát okolo 10:00 ráno. Časť zlodejíčkov sa nenápadne rozpŕchla do uličiek s oblečením a ostatní ostali stáť rovno pred vchodom pri poličke s ružovými teplákmi.

Pár minút sa odhodlávali a po „veľmi nenápadnej“ kontrole možných očitých svedkov sa dali do práce. Oblečenie hádzali do vopred pripravených tašiek až kým nepraskali vo švíkoch. Ich „pozorným“ očiam však ušla bezpečnostná kamera, ktorá ich grotesknú akciu zachytila v plnej kráse. Napriek tomu, že ich správanie bolo viac ako podozrivé, nikto okrem oka kamery si ich nevšimol.

Krádež v obchode

Povzbudený prvým úspechom sa tak po dvoch hodinách do toho istého obchodu vrátili a zásah na oblečenie zopakovali. „Z voľne prístupných výstavných regálov a políc na predajnej ploche ukradli 32 ks rôznych dámskych nohavíc, dve bundy a jeden pár dámskych topánok,“ opísal škody prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Krádež v obchode 2

Lup si ukladali do tašiek upravených tak, aby blokovali signál bezpečnostného čipu a bez platenia a akéhokoľvek povšimnutia z obchodu odišli. „Spôsobená škoda bola vyčíslená na 758,25.- €,“ dodal Džobanik. Polícii sa mladých zlodejov doteraz nepodarilo dolapiť, a žiada preto o pomoc aj verejnosť. Ak by ste na kamerových záberoch spoznali niektorého alebo všetkých podozrivých, kontaktujte Obvodné oddelenie PZ v Poprade alebo to oznámte na linke 158.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu