Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Žena (24) sa omylom udala: Nahlásila krádež, našli u nej arzenál zbraní!

V chate našli niekoľko samopalov aj guľovnice Zobraziť galériu (6)
V chate našli niekoľko samopalov aj guľovnice (Zdroj: polícia)

REVÚCA – Dve muchy jednou ranou! Revúckym policajtom sa podarilo pri vyšetrovaní jedného prípadu odhaliť hneď dva zločiny. Keď totiž objasňovali štvrtkové vlámanie do chaty v Muránskej Dlhej Lúke, narazili na veľký arzenál rôznych zbraní a nábojov. Ten v chate zrejme skrývala majiteľka, ktorá tak mužov zákona nezavolala len na zlodeja, ale omylom aj sama na seba.

Chatu v obci Muránska Dlhá Lúka, ktorá patrí dievčine (24) zo susedných Čiech, vykradli minulý týždeň vo štvrtok. Miestny mladík (21) sa do nej vlámal okolo 21:00 cez rozbité okno. „Z chaty ukradol 4 nože, predlžovací kábel, 2 otvorené fľaše s alkoholom, termofľašu a kovovú fľašu s alkoholom,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Jana Vrbická.

Nešikovnému zlodejovi pár hodín po krádeži z lupu neostalo takmer nič. Nože postrácal, alkohol cestou vypil a káble odniesol do zberne. Českej majiteľke však spôsobil škodu za viac ako 100 eur a prípadom sa začala zaoberať polícia. Tá pri obhliadke miesta činu narazila na oveľa väčší „úlovok“.

 

Žena (24) sa omylom
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: polícia)

 

„Pri dokumentovaní prečinu krádeže bolo zistené, že sa v chate nachádzajú rôzne zbrane a strelivo,“ dodala Vrbická. Majiteľka mala v chate ukrytých niekoľko samopalov, guľovnice aj náboje do rôznych zbraní, ktoré policajti poslali na expertízu. Okrem obvinenia mladíka z krádeže tak vyšetrovateľ začal aj trestné stíhanie za nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami.

 

Žena (24) sa omylom
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: polícia)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu