Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šok: Uhynula hviezda berlínskej zoo, medveď Knut

Knut
Knut (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Ľadový medveď Knut, hviezda berlínskej zoologickej záhrady, dnes uhynul. Oznámila to agentúra DPA s odvolaním na oznámenie zoologickej záhrady.

Ošetrovateľ medveďov Heiner Klös podľa DPA uviedol, že štvorročný Knut sa náhle zrútil do vody vo výbehu ľadových medveďov a následne sa zistilo, že je mŕtvy. Príčina jeho smrti je zatiaľ nejasná.

Knutovmu náhlemu úmrtiu prihliadalo 600 až 700 návštevníkov zoo. Jeho smrť veľmi zarmútila všetkých ošetrovateľov. "Bolo to naše dieťa," povedala podľa agentúry AP jedna z nich.

Keď sa správa o Knutovej smrti rozšírila po meste, dorazilo do zoo mnoho jeho zarmútených fanúšikov. Starosta Berlína Klaus Wowereit označil smrť populárneho ľadového medveďa za "hroznú".

Knut sa narodil 5. decembra 2006, jeho matka, medvedica Tosca, ho ale po pôrode odmietla, a tak ho musel kŕmiť ošetrovateľ dojčenskou fľašou. Medveďov pohnutý osud a roztomilý zjav z neho urobili miláčika celého národa a Nemecko prežívalo doslova "knutomániu".

Hrátky s ošetrovateľom prilákali do zoo v centre nemeckej metropoly davy nadšených návštevníkov, ktorí ochotne platili nemalé sumy za najrôznejšie suveníry s podobizňou medvieďatka.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu