Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Do 48 hodín bude po všetkom, vyhlasuje Kaddáfí

Muammar Kaddáfí
Muammar Kaddáfí

TRIPOLIS - Jednotky lojálne líbyjskému vodcovi Muammarovi Kaddáfímu sú blízko východného mesta Benghází, ktoré je baštou rebelov, a "všetko to skončí do 48 hodín", vyhlásil dnes Kaddáfího syn Sajf Islám pre televíziu Euronews.

"Vojenské operácie sa skončili. Do 48 hodín sa skončí všetko. Naše sily sú blízko Benghází. K akémukoľvek rozhodnutiu dôjde, bude to už príliš neskoro,“ uviedol k úvahám o zavedení bezletovej zóny nad Líbyou. Skupina krajín G8 v utorok nepodporila jej zavedenie. Ministri zahraničných vecí dnes len vyzvali Bezpečnostnú radu OSN, aby zvýšila tlak na Kaddáfího odchod, a to aj prostredníctvom ekonomických opatrení.

V noci vystúpil v televízii aj líbyjský vodca Muammar Kaddáfí, ktorý vyjadril odhodlanie "rozdrviť nepriateľa." "Ak je to zahraničné sprisahanie, rozdrvíme ho, ak je to domáce sprisahanie, rozdrvíme ho," pohrozil svojim odporcom Kaddáfí.

"Kolonialisti budú porazení, Francúzsko bude porazené, Amerika bude porazená, Veľká Británia bude porazená," odkázal zahraničným vládam. "Líbyjský ľud bude triumfovať, sloboda bude triumfovať... Sme odhodlaní chrániť jednotu Líbye aj za cenu života," vyhlásil.

Svojich odporcov pritom označil za "potkanov a túlavých psov". Lídrov ostatných arabských štátov Kaddáfí vyzval, aby "dali slobodu svojmu ľudu" rovnakým spôsobom, ako to urobil on.







Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu