Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Známy herec odhalil rakovinu v knihe: Zrejme zomieram... Musím sa poponáhľať!

Sam Neill Zobraziť galériu (3)
Sam Neill (Zdroj: Universal Pictures)

LONDÝN - S rakovinou bojoval v tichosti. Počas izolácie však začal Sam Neill písať knihu, ktorá odhalila jeho diagnózu.

Sam Neill sa narodil 14. septembra 1947 matke Angličanke a otcovi z Nového Zélandu. Na univerzite študoval anglickú literatúru, našiel si tam však aj cestu k herectvu. 

Jeho filmové začiatky sa viažu k Novému Zélandu, prelomovou rolou bola úloha v snímke Sleeping Dogs. Zahral si aj v austrálskych filmoch. Svetovo známym sa stal v 80. rokoch.

Známy herec odhalil rakovinu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Paramount Pictures)

Neill sa objavil v snímkach ako Posadnutosť, Ivanhoe, Enigma, Honba na ponorku, Piano, Jurský park, Šialenstvo, Zaklínač koní, Doktor Živago, Thor: Ragnarok. Zahral si v seriáloch Až na koniec sveta, Tudorovci, Alcatraz, Gangy z Birminghamu, Tutanchamon.

Tento rok na jar vyšlo najavo, že herec zvádzal boj s rakovinou krvi. Keď počas pandemickej izolácie podstupoval liečbu, začal písať svoje pamäti. A v knihe sa, samozrejme nevyhol ani tomuto "temnému obdobiu". „Vec sa má tak, že to mám nahnuté. Zrejme umieram. Mal by som sa s týmto poponáhľať,” napísal počas liečby. 

Neskôr na sieti Instagram dodal, že je už niekoľko mesiacov zdravý a začína sa opäť venovať práci. Chemoterapia však už bude navždy súčasťou jeho života.

Známy herec odhalil rakovinu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Fox Network)

Viac o téme: Sam Neill
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu