Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Pamätáte si túto herečku? Je zo známej rodiny... Nedávno prišla o otca

Zuzana Kapráliková Zobraziť galériu (3)
Zuzana Kapráliková (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Patrí do hereckého klanu a sama sa vybrala na umeleckú dráhu. Bohužiaľ, začiatkom augusta sa musela Zuzana Kapráliková vyrovnať s odchodom svojho otca, herca Dušana Kaprálika, na večnosť.

Zuzana Jurigová Kapráliková sa narodila 5. septembra 1973. Jej otcom bola herec Dušan Kaprálik a mamou Helena Kapráliková, rodným menom Romančíková. Zuzaniným starým otcom tak bol legendárny Elo Romančík a strýkom Ivan Romančík. 

Galéria: Zuzana Kapráliková

Už ako 9-ročná začala pôsobiť v Detskej rozhlasovej družine, vyštudovala konzervatórium. Krátko pôsobila v Divadle Andreja Bagara v Nitre, neskôr bola členkou Novej scény v Bratislave. 

Zahrala si vo filmoch ako Mladé letá, Na Bukvovom dvore, Zlatohláska, Dlhý, Široký, Bystrozraký, Jaškov sen, Nedodržaný sľub. Objavila sa aj v niekoľkých seriáloch. 

Okrem herectva sa venuje aj dabingovej réžii, napísala detskú knižku aj rozhlasové scenáre a aktuálne je vedúcou Detskej rozhlasovej družiny. Ako pedagogička pôsobila na konzervatóriu aj umeleckých školách. 

Zuzana Kapráliková
Zobraziť galériu (3)
Zuzana Kapráliková  (Zdroj: RTVS)

S ďalšími členmi rodiny Kaprálikovcov účinkovala Zuzana v divadelnej rozprávke Kozliatka a vlk. Bola autorkou textov piesní i scenára tejto hry. 

Bohužiaľ, 8. augusta navždy prišla o svojho otca Dušana Kaprálika. Jej mama Helena zomrela ako 33-ročná. Zuzaniným bratom je známy herec Martin Kaprálik a z druhého manželstva svojho otca má súrodencov Ondreja a Danku, Ondrej je známy ako režisér. 

Dušan Kaprálik a Zuzana Kapráliková
Zobraziť galériu (3)
Dušan Kaprálik a Zuzana Kapráliková  (Zdroj: YouTube/RiverparkDanceSchool)

Viac o téme: Zuzana Kapráliková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu