Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Trápenie známej herečky: Porazila rakovinu pŕs a potom... Napadla ďalší orgán!

Eileen Brennan Zobraziť galériu (2)
Eileen Brennan (Zdroj: Warner Bros.)

BURBANK - Hoci rakovinu vo svojom živote raz porazila, príčinou smrti herečky Eileen Brennan bola opäť táto zákerná choroba. Napadla iný orgán... Dnes si pripomíname 10. výročie jej úmrtia.

Eileen Brennan sa narodila 3. septembra 1932 herečke Regine Menehan, ktorá pôsobila v ére nemých filmov. A dcéra pokračovala v jej umeleckých šľapajach. 

Galéria: Eileen Brennan

Eileen vyštudovala akadémiu umení a už ako študentka začala pôsobiť na divadelných doskách. V roku 1967 debutovala vo filmovej produkcii. Čoskoro sa stala obľúbenou herečkou filmových režisérov a hoci stvárňovala vedľajšie roly, zhostila sa ich bravúrne. V roku 1980 bola nominovaná na Oscara za úlohu vo filme Vojačka Benjaminová. 

Okrem toho sa objavila vo filmoch ako Posledné predstavenie, Strašiak, Podraz, Vražda na večeru, Stopa, Nové dobrodružstvá Pipi, Miss špeciálny agent 2: Krásna a nebezpečná. Zahrala si aj v seriáloch Kojak, To je vražda, napísala, Magnum, Walker, Texas Ranger, Pohotovosť, V siedmom nebi, Will a Grace.

Eileen Brennan
Zobraziť galériu (2)
Eileen Brennan  (Zdroj: Columbia Pictures)

V roku 1990 sa herečka dozvedela zdrvujúci diagnózu. Nad rakovinou prsníka však dokázala vyhrať. No keď 28. júla 2013 zomrela, príčinou bola opäť táto krutá choroba. Rakovina napadla jej močový mechúr. 

Viac o téme: Eileen Brennan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu