Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Šok pre českého moderátora: SMRŤ na pľaci tesne pred vysielaním!

Jan Rosák Zobraziť galériu (2)
Jan Rosák (Zdroj: Tv Nova)

PRAHA - Moderátor Jan Rosák bude navždy spätý s reláciou Videostop, ktorá sa objavila na obrazovkách v druhej polovici 80. rokov. Išlo o zábavnú súťaž, no poznačila ju aj smrť takmer v priamom prenose. Tesne pred živým vysielaním skolaboval kameraman a po prevoze do nemocnice zomrel.

Jan Rosák sa narodil 24. augusta 1947. od začiatku svojej kariéry sa pohybuje v médiách, začínal v rozhlase v roku 1971 a o päť rokov neskôr prešiel do televízie. 

Galéria: Jan Rosák

Počas svojho televízneho pôsobenia moderoval najmä zábavné programy. V roku 1986 sa na obrazovkách objavil program Videostop, neskôr mal rok prestávku a pri jeho obnovení dostal moderátorskú ponuku práve Jan Rosák. 

Program sa dlho vysielal naživo a pri nakrúcaní takmer došlo k smrti v priamom prenose. „Raz sa prihodila taká smutná udalosť. Tesne pred živým vysielaním skolaboval kameraman a po prevoze do nemocnice zomrel. Bolo to veľmi skľučujúce,” povedal Rosák pre iDnes. 

Na tento ťaživý okamih si aj po dlhých rokoch spomína so všetkými detailmi. „Pamätám si úplne presne, že vtedy boli hosťami Karel Gott, Mirek Donutil a Bolek Polívka. Karel Gott vtedy smutne vyhlásil: "Je to márne, aj keď umelcovi zomrie otec, tak proste musí ísť na javisko." Takže sme museli vysielať, i keď nám veľmi veselo nebolo,” dodal moderátor. 

Jan Rosák
Zobraziť galériu (2)
Jan Rosák  (Zdroj: ČT)

Neskôr moderoval aj populárnu súťaž Riskuj! či Bingo. Diváci ho však poznajú aj ako herca. Objavil sa napríklad v seriáloch Modrý kód, Slunečná, Agrometal a tiež v niekoľkých filmoch. Stvárnil aj otca Fourasa v českej verzii Pevnosti Boyard. 

Viac o téme: Jan Rosák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu