Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Český herec tajil vážnu chorobu: Skúšal v divadle, premiéry sa nedožil!

Erik Pardus Zobraziť galériu (3)
Erik Pardus (Zdroj: ČT)

PRAHA - Nie každý sa rozhodne verejne hovoriť o svojom zdravotnom stave. Herec Erik Pardus aj v divadle tajil, že bojuje s rakovinou pľúc. Chodil na skúšky, akoby bolo všetko v poriadku. Poslednú postavu, ktorú začal skúšať, však už divákom nikdy nepredviedol...

Erik Pardus sa narodil 2. februára 1957. Otec ho viedol k futbalu, o jeho hereckej kariére vraj rozhodla mama, keď dostal kopačkou do hlavy. 

Galéria: Erik Pardus

Vyštudoval konzervatórium a neskôr JAMU. Odvtedy pôsobil v brnianskom divadle, hoci hosťoval aj na iných scénach. 

Už ako dieťa sa ale objavil vo filmoch Mlčení mužů, Dospěláci můžou všechno či Babička. Neskôr účinkoval v mnohých televíznych inscenáciách. Objavil sa aj v seriáloch ako Dobrodružství kriminalistiky, Konec velkých prázdnin, Hříšní lidé města brněnského či četnické humoresky. 

Erik Pardus
Zobraziť galériu (3)
Erik Pardus  (Zdroj: ČT)

Erik Pardus zomrel 10. mája 2011 ako 54-ročný. Niekoľko mesiacov predtým mu diagnostikovali rakovinu pľúc, pod ktorú sa zrejme podpísala jeho silná fajčiarska vášeň. Herec však o svojej chorobe nehovoril a v tajnosti pendloval medzi nemocnicou a divadlom. 

Podľa stránky ČSFD tesne pred smrťou začal skúšať postavu Sancheza v hre Měsíčný kámen, pred divákov sa však už v tejto roli nepostavil. Nestihol si užiť ani úlohu dedka, jeho vnučka Anetka mala len pár mesiacov, keď navždy odišiel z tohto sveta. 

Erik Pardus a Miro Noga
Zobraziť galériu (3)
Erik Pardus a Miro Noga  (Zdroj: ČT)

Viac o téme: Erik Pardus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu