Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Smrť tesne pred Vianocami: Zákerná rakovina... Česká herečka (†45) chorobu tajila!

Věra Vlčková Zobraziť galériu (3)
Věra Vlčková (Zdroj: ČT)

PRAHA - Nikomu z kolegov neprezradila, čím si prechádza... Herečka Věra Vlčková ochorela na rakovinu ako 45-ročná a zákerná choroba jej nedala žiadnu šancu. Zomrela tesne pred Vianocami pred 33 rokmi.

Věra Vlčková sa narodila 9. mája 1944. Už počas školy sa zaujímala o divadlo a neskôr vyštudovala JAMU. Uplatnila sa v divadle aj pred kamerami. 

Vo filme debutovala v roku 1966 v snímke Znamení raka. A o dva roky ju Juraj Herz obsadil do filmu Spalovač mrtvol. Potom sa objavila v snímkach ako Případ mrtvého muže, Kukačka v temném lese, Jak básníkům chutná život, Vážení přátelé, ano, Vrať se do hrobu. 

Rudolf Hrušínský a Věra Včková
Zobraziť galériu (3)
Rudolf Hrušínský a Věra Včková  (Zdroj: ČT)

Objavila sa aj v seriáloch Malý pitaval z velkého města, Panoptikum města pražského, či Dobrodružství kriminalistky. 

Jej život však skončil príliš skoro. Ochorela totiž na rakovinu. O zákernej chorobe sa pred kolegami vôbec nezmienila. „Bola vážne chorá, ale vôbec o tom nehovorila. Pamätám si, že som ju raz stretla a ona mi povedala: Už nikdy nebudem ako predtým... Až spätne som si uvedomila, že sa týkalo choroby,” uviedla herečka Marta Vančurová. 

Smrť tesne pred Vianocami:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FS Barrandov)

Věra Vlčková zomrela 21. decembra 1989. „Bola to taká rýchlovka. V júni sa s nami rozlúčila pred divadelnými prázdninami, v septembri prišla v parochni a v decembri umrela,” opísal pre Aha! herečkin kolega Zdeněk Žák. 

Viac o téme: Věra Vlčková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu