Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hasprovej ťažká puberta: Hanblivka s veľkými prsiami!

Katarína Hasprová Zobraziť galériu (4)
Katarína Hasprová (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Katarína Hasprová účinkuje na doskách, ktoré znamenajú svet, už od vysokej školy. Predtým by to však na ňu asi nikto nepovedal, že bude taká úspešná - v puberte sa totiž hanbila a mala komplexy.

Katarína Hasprová sa narodila 10. septembra 1972 v Bratislave v rodine divadelného a filmového režiséra Pavla Haspru a legendárnej herečky Sone Valentovej.

Galéria: Katarína Hasprová

Hasprová účinkovala od detstva aj vo viacerých televíznych filmoch pod režisérskou taktovkou svojho otca. Boli nimi napríklad Zločin a pokánie (1982), Keď báčik z Chochoľova umrie (1990), či Všetci ľudia budú bratia (1996).

V puberte si však prešla obdobím hanblivosti. V relácii všetko, čo mám rád si napríklad zaspomínala na predstavenie, v ktorom účinkovala počas štúdia na pedagogickej škole. „Ja som tam hrala takú tú zlú vešticu. V tej dobe som bola strašne hanblivá, puberta, vadilo mi, že mamičku poznajú, vadilo mi, že mi prsia rástli. Proste všetko som to tak najradšej chcela schovať,” prezradila. 

Už počas štúdia na Janáčkovej akadémii múzických umení v Brne v odbore muzikál hrala pod vedením režiséra Jozefa Bednárika v bratislavskom divadle Nová scéna. Kariéru jej vtedy naštartovala hlavná postava rozprávačky v muzikáli Jozef a jeho zázračný farebný plášť.

Katarína Hasprová
Zobraziť galériu (4)
Katarína Hasprová  (Zdroj: CT)

Hneď po ukončení štúdia získala angažmán v Prahe, kde stvárnila dve úlohy - kňažku Adrianu a kňažku Sandru v muzikáli Drakula. Neskôr účinkovala v klasickom muzikáli West Side Story v Brne, kde stvárnila temperamentnú a exotickú Anitu. Nasledovala hlavná ženská rola v rockovom muzikáli Vlasy v Prahe.

V roku 1997 Hasprovej udelili prestížne ocenenie Bratislavská Zlatá lýra. Za pieseň Jána Lehotského a textára Kamila Peteraja Jedno zbohom získala cenu novinárov a v roku 1998 zastupovala Slovensko na medzinárodnej speváckej súťaži Eurovízia v Birminghame s piesňou Modlitba.

Katarína Hasprová
Zobraziť galériu (4)
Katarína Hasprová  (Zdroj: TASR)

Svoj prvý album s názvom Katarína Hasprová vydala v roku 1999. Počas svojej kariéry na Slovensku vytvorila viacero ústredných postáv v úspešných muzikáloch. Jej výkony boli opakovane ocenené Cenou Literárneho fondu. Zažiarila aj v javiskových dielach ako Kleopatra, Na skle maľované, Kráľ Dávid, Pomáda, Cigáni idú do neba, Rómeo a Júlia, Báthoryčka, alebo Mačky (Cats).

V roku 2001 si odniesla cenu bronzovej Slávice v ankete diváckej popularity, rovnaké umiestnenie jej patrilo aj v ďalšej ankete Osobnosť televíznej obrazovky. V nasledujúcom roku vydala svoje druhé CD s názvom Chvíľu so mnou leť, ku ktorému jej dopomohol skúsený autor a producent Vašo Patejdl. V roku 2016 získala Hasprová v Česku širšiu nomináciu na Cenu Thálie 2015 v kategórii muzikál za hlavnú úlohu Normy Desmond v inscenácii Sunset Boulevard, ktorú uviedlo Národní divadlo moravskoslezské v Ostrave. Speváčka v roku 2018 získala v Česku výročnú cenu Thálie 2017 v kategórii opereta-muzikál za postavu pani Danversovej v muzikáli Rebecca.

"Mala som veľké šťastie, že už od vysokej školy som dostala u Jozefa Bednárika prvú krásnu veľkú rolu a potom pokračovali ďalšie. Dá sa povedať, že odvtedy som sa akoby nezastavila, že som z pódia nezišla. Stále som spievala a spievam teda zatiaľ ešte vďaka bohu v muzikáloch. Dá sa povedať, že toto je pre mňa ten úspech, že nie nejaká len jedna rola, ale to, že som vlastne toľké roky mala tú možnosť a ten dar, že som mohla spievať," uviedla pre TASR speváčka Katarína Hasprová.

Katarína Hasprová
Zobraziť galériu (4)
Katarína Hasprová  (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Katarína Hasprová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu