Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pohľad na hviezdu akčných filmov DESÍ FANÚŠIKOV: Kedysi svalnatý fešák, dnes... Och!

Wesley Snipes Zobraziť galériu (4)
Wesley Snipes (Zdroj: Instagram)

LOS ANGELES - Filmoví fanúšikovia si pri pohľade na tohto herca okamžite spomenú na niektorý z akčných filmov, v ktorých sa objavil. Tento majster bojových umení si však prešiel aj ťažkými chvíľami, keďže si odsedel tri roky vo väzení. Wesley Snipes dnes oslavuje svoje okrúhle 60. narodeniny!

Americký herec sa narodil v roku 1962 v Orlande, ktoré sa nachádza v štáte Florida. Jeho matka Marian pracovala v školstve a otec Wesley bol letecký inžinier. Svoje detstvo prežil v New Yorku. Navštevoval viacero stredných škôl a univerzít po celej krajine.

Keď mal 12 rokov, začal sa venovať bojovým umeniam. Doma sa cíti najmä v karate, kde dosiahol čierny pás 5. stupňa. Tieto schopnosti využil aj počas svojej kariéry, keďže je známy hlavne vďaka akčným filmom.

Tá sa začala športovou komédiou s názvom Wildcats, ktorá mala premiéru v roku 1986. Preslávil sa však hlavne postavami v akčných trhákoch, ako napríklad Demolition Man, Money Train alebo Expendables 3. Najväčšiu slávu mu však priniesla trilógia Blade, kde si zahral hlavnú postavu.

Wesley Snipes
Zobraziť galériu (4)
Wesley Snipes  (Zdroj: New Line Cinema)

Skončil vo väzení

Herec bol jedným z najznámejších podporovateľov názoru, že vláda nemá žiadne právo vyberať od svojich občanov dane. Medzi rokmi 1999 a 2004 sa mal dopustiť viacerých daňových únikov. Americké médiá v čase procesu so známym hercom informovali, že štát okradol o približne 38 miliónov eur!

V roku 2008 bol uznaný za vinného. Snipes sa síce odvolal, ale o dva roky rozhodnutie potvrdil aj odvolací súd. Umelec tak strávil vo väzení v štáte Pennsylvania 3 roky. V roku 2013 ho prepustili do domáceho väzenia, kde následne strávil ešte niekoľko mesiacov.

Wesley Snipes
Zobraziť galériu (4)
Wesley Snipes  (Zdroj: SITA)

Šokoval fotkami

Wesley Snipes síce oslavuje už svoje 60. narodeniny, ale poslednými fotkami doslova vyrazil dych. V marci sa v Los Angeles konalo 94. odovzdávanie Oscarov, na ktorých tento herec nemohol chýbať. 

Fanúšikovia si však nemohli nevšimnúť, že majster bojových umení sa poriadne zmenil. Na záberoch z marca totiž pôsobí viac než strhane a mnohí fanúšikovia odvtedy špekulujú, či nie sú za jeho výzorom aj zdravotné problémy.

Viac o téme: Wesley Snipes
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu