Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Herečka (†32) sa skrývala pred políciou: SMRŤ... Mŕtve telo našli po 11 dňoch!

Misty Upham Zobraziť galériu (7)
Misty Upham (Zdroj: Profimedia)

AUBURN - Tragická smrť! Herečka Misty Upham by dnes oslávila okrúhlu štyridsiatku. Bohužiaľ, v roku 2014 zomrela za dosť nejasných okolností. Po konflikte s políciou bola nezvestná a jej telo sa našlo až po 11 dňoch pátrania.

Misty Upham sa narodila 6. júla 1982 a bola súčasťou indiánskeho kmeňa Blackfeet. 

Filmových kritikov očarila v roku 2008 svojím výkonom vo filme Zamrznutá rieka. Za úlohu v tejto snímke bola nominovaná na filmovú cenu Independent Spirit Award. 

Herečka (†32) sa skrývala
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Sony Pictures)

Už predtým sa objavila v snímkach ako Červená koža či Strážca snov. Neskôr účinkovala napríklad vo filmoch Nespútaný Django alebo Blízko od seba. Jej posledným filmom bol horor V dome. 

Misty už ako dieťa zažila zneužívanie a neskôr aj ako herečka. Trpela preto psychickými problémami. Keď v októbri 2014 opustila dom svojej sestry a nikto ju už viac nevidel, rodina sa obávala najhoršieho. 

„Nedávno začala brať nové lieky, takže bola občas náladová. Povedala nám, že už sa o ňu viac nemusíme strachovať, čo podľa mňa znelo dosť samovražedne, takže som zavolal políciu. Nemyslím si, že by si vzala život. Nechcem myslieť na to, že je mŕtva,” uviedol vtedy herečkin otec Charles pre portál Indian Country Today. 

Herečka (†32) sa skrývala
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Le Pacte)

Bohužiaľ, jej telo sa našlo po 11 dňoch v rokline v blízkosti rieky. Jej otec potom na sociálnej sieti uviedol, že Misty mala pred smrťou konflikt s políciou – muži zákona sa jej údajne posmievali a dostala vraj aj facku. Podľa neho zomrela počas toho, ako sa skrývala práve pred policajtmi. 

Pitva preukázala, že k smrti došlo hneď 5. októbra, keď bola herečka nahlásená ako nezvestná. Fraktúru lebky a zlomené rebrá si pravdepodobne privodila pádom do 46 metrov hlbokej rokliny. 

Misty Upham
Zobraziť galériu (7)
Misty Upham  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Misty Upham
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu