Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Famózna Vlhová ulovila Haberu: To je frajer alebo otec?!

Petra Vlhová Zobraziť galériu (6)
Petra Vlhová (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Skvelá slovenská lyžiarka Petra Vlhová má fanúšikov aj za našimi hranicami. Jej podporovatelia z iných krajín však evidentne nie sú dostatočne oboznámení s jej súkromným životom...

Petra Vlhová sa narodila 13. júna 1995 v Liptovskom Mikuláši. A dá sa povedať, že šport majú v rodine v krvi, aj jej brat Boris je totiž lyžiar. 

Petra a Boris Vlhovci
Zobraziť galériu (6)
Petra a Boris Vlhovci  (Zdroj: TASR)

Prvé úspechy si Petra na svoje konto pripísala už ako juniorka. Jej debut  na Svetovom pohári sa konal dňa 29. decembra 2012, keď mala naša zjazdárka sedemnásť rokov.

13. decembra 2015 sa mohla prvýkrát v kariére tešiť z víťazstva vo Svetovom pohári. Dňa 3. januára 2017 sa na kopci nad Záhrebom zrodilo historické víťazné double na prestížnych pretekoch Snow Queen Trophy v podaní Sloveniek – prvé miesto Velez-Zuzulová, druhé miesto Vlhová, tretia skončila Češka Šárka Strachová. 

Famózna Vlhová ulovila Haberu:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR)

Počas celej sezóny 2018/2019 stála Vlhová na stupňoch víťazov, keď neustále obsadzovala 1., 2. alebo 3. miesto. 

V roku 2020 sa v rámci slalomu čakal tesný súboj Petry Vlhovej s Mikaelou Shiffrinovou v Záhrebe. Ten sa však nekonal, lebo Slovenka to "natrela" Američanke ako ešte nikto predtým. Štvornásobná majsterka sveta a tiež olympijská víťazka v tejto disciplíne bola v súčte dvoch kôl pomalšia o 1,31 s. Shiffrinová prehrala s Vlhovou v oboch kolách tak jednoznačne, že si to história ženského slalomu v ostatných rokoch nepamätá.

V sezóne 2020/2021 sa tak ako prvá slovenská lyžiarka stala celkovou víťazkou Svetového pohára v alpskom lyžovaní.

Famózna Vlhová ulovila Haberu:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

V roku 2022 potešila Petra Vlhová fanúšikov ziskom zlatej olympijskej medaily v Pekingu.  

S tohtoročnou sezónou Svetového pohára sa rozlúčila tretím miestom vo finálovom obrovskom slalome. Pre dvadsaťšesťročnú Vlhovú to bolo 57. pódiové umiestnenie v kariére.

"Tento rok som sa v slalome cítila naozaj veľmi dobre. Vyhrala som pár sveťákov, malý glóbus, olympiádu. Toto bola moja najlepšia sezóna v kariére. Cítila som sa silná ukázali to aj výsledky," uviedla Vlhová po pretekoch.

Aktuálne sa už slovenská lyžiarka pripravuje na novú sezónu. 

Famózna Vlhová ulovila Haberu:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR / Martin Baumann)

Nedávno si ale v rámci oddychu ešte stihla vychutnať koncert Paľa Haberu, s ktorým sa potom aj odfotila. Niektorým zahraničným fanúšikom tak spôsobila mierny zmätok. Niektorí možno ani nevedia, že má iného priateľa, resp. nemajú tušenie, ako jej Michal vyzerá. „Nádherný párik,” okomentoval záber s Haberom jeden z nich. Ďalší dokonca dodal, že žiarli. 

Najväčší gól sa však podaril inému mužovi. Ten zhodnotil, že Pali predsa nemôže byť Petrin frajer. Takže to bude... hm, určite jej otec! „Teší ma, že jej starý pán má taký dobrý vkus na hudbu,” vyhlásil istý Gareth. Nuž, snáď si Pali tieto komentáre nečítal. Aj keď... veď Haberova dcéra Zuzana sa pomaly blíži k štyridsiatke a spevák by bol na dcéru, ako je Petra, určite náležite hrdý. 

Famózna Vlhová ulovila Haberu:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Instagram PH)

Viac o téme: Petra Vlhová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu