Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Známy herec to zdedil po otcovi: Zahrali si spolu v legendárnom Kung-fu!

John Carradine Zobraziť galériu (3)
John Carradine (Zdroj: Warner Bros. Television)

NEW YORK - Meno herca Davida Carradina bolo celoživotne späté so seriálom Kung-fu. Práve tam si s ním zahral aj jeho otec John Carradine.

John Carradine sa narodil 5. februára 1906 ako Richmond Reed Carradine. Jeho otec zomrel, keď mal iba dva roky a otčim ho bil. Ako 14-ročný preto utiekol z domu a vrátil sa až ako študent sochárstva. 

Otec Davida Carradina bol tiež herec: A poriadne plodný!

Už v detstve ho ale zaujalo divadlo a keď sa neskôr pretĺkal životom, pracoval príležitostne v divadle. Neskôr sa uplatnil ako takzvaný voice-over. 

Už na začiatku 30. rokov sa uchádzal o filmové roly. Nakoniec sa podieľal na toľkých filmových a televíznych produkciách, že patrí k najplodnejším anglicky hovoriacim hercom všetkých čias. 

Katharine Hepburn a John
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: RKO Radio Pictures)

Umelec sa za svoj život 4-krát oženil, prvá svadba sa konala v roku 1935. Práve z tohto zväzku pochádza syn David, ktorý sa preslávil v seriáli Kung-fu a malú rolu si tam zahral aj jeho otec. Ten túžil po veľkej rodine, no jeho manželka údajne podstúpila bez jeho vedomia niekoľko potratov a neskôr nebola schopná donosiť dieťa. 

Došlo k rozvodu a Carradine sa okamžite znovu oženil. Narodili sa mu traja ďalší synovia a po rozvode vyhral boj o opatrovníctvo. V treťom manželstve získal nevlastných synov. Štvrtý raz sa oženil v roku 1975 a Emily Cisneros bola jeho ženou až do smrti. 

John Carradine
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: MGM)

John Carradine zomrel v talianskej nemocnici 27. novembra 1988 na zlyhanie srdca a obličiek. 

Viac o téme: John Carradine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu