Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najstaršia účastníčka v histórii Let’s Dance: Herečka a mama piatich detí!

Cloris Leachman Zobraziť galériu (4)
Cloris Leachman (Zdroj: Fremantle)

LOS ANGELES - Televízia Markíza aktuálne pripravuje siedmu sériu šou Let’s Dance. Rekord herečky Cloris Leachman ale pravdepodobne nepokorí. Tá sa zúčastnila americkej verzie tanečnej súťaže ako 82-ročná. Dnes si pripomíname 1. výročie úmrtia tejto herečky a 5-násobnej mamy.

Cloris Leachman sa narodila 30. apríla 1926. Jej babička z maminej strany mala české korene. V roku 1946 sa Cloris zúčastnila súťaže Miss America za štát Chicago. 

Galéria: Cloris Leachman

Krátko nato sa začala objavovať pred kamerami. Debutovala v muzikáli Carnegie Hall. Potom sa objavila v snímkach ako Butch Cassidy a Sundance Kid, Crazy Mama, Posledné predstavenie, Mladý Frankenstein, Santa je úchyl, Škola superhrdinov, Trestná lavica, Ženy...

Najstaršia účastníčka v histórii
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Columbia Pictures)

Medzi Leachmanovej pamätné úlohy patrí aj rola Phyllis v televíznom sitkome The Mary Tyler Moore Show. Stvárnila tiež Idu v seriáli Malcolm in the Middle a Timmyho matku v seriáli Lassie. Hrala tiež matku Ellen DeGeneresovej v jej sitkome The Ellen Show.

Herečka bola okrem Oscara i držiteľkou Zlatého glóbusu, ocenenia BAFTA a deviatich cien Emmy. V roku 2008 sa tiež pokúsila stať kráľovnou tanečného parketu v šou Dancing with the stars. Mala vtedy 82 rokov. 

Najstaršia účastníčka v histórii
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ABC)

Cloris Leachman, rodáčka z amerického štátu Iowa, zomrela 27. januára 2021. Skonala prirodzenou smrťou vo svojom dome v kalifornskom meste Encinitas s dcérou po boku.

Herečka bola v rokoch 1953 – 1979 vydatá za režiséra Georgea Englunda a zanechala po sebe päť detí. Jej vnučkou je popová speváčka Anabel Englundová.

Najstaršia účastníčka v histórii
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: 20th Century Fox)

Viac o téme: Cloris Leachman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu