Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Známy český herec otcom až pred 60-kou: Dvojitý život a smrť mladej milenky (†34)!

Jaroslav Marvan Zobraziť galériu (3)
Jaroslav Marvan (Zdroj: ČT)

PRAHA - Dlhé roky bol ženatý, no s manželkou nemohli mať deti. A potom sa Jaroslav Marvan zamiloval do mladšej kolegyne. Známy herec začal žiť dvojitý život a milenka mu porodila dcéru. Keď však malo dievčatko jeden rok, jeho matka zomrela za záhadných okolností.

Jaroslav Marvan sa narodil 11. decembra 1901. Spočiatku smeroval k profesii svojho otca - stal sa poštárom. No popri tom ho zlákalo ochotnícke divadlo a nakoniec sa rozhodol venovať sa práve herectvu. 

Tohto herca poznajú všetci milovníci českých filmov

Obrovskú šancu mu dal Vlasta Burian, ktorý ho prijal do svojho divadla. Pôsobili spolu na javisku aj pred kamerami. V roku 1954 sa Marvan stal členom Národního divadla, kde už zotrval do svojej smrti. 

Objavil sa vo vyše 200 filmoch, ten prvý vznikol v roku 1926 a posledné v roku 1973. za všetky spomeňme Dobrý vojak Švejk, Anton Špelec, ostrostřelec, Revizor, Nezlobte dědečka, Škola základ života, U pokladny stál..., Když Burian prášil, Přednosta stanice, Anděl na horách, Poslušne hlásím, Král Šumavy, Noc na Karlštejně, Šíleně smutná princezna, Pěnička a Paraplíčko, Vražda v hotelu Excelsior... Objavil sa tiež v niekoľkých seriáloch, napríklad F. L. Věk či Hříšní lidé města pražského. 

Známy český herec otcom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Národní filmový archiv)

Jaroslav Marvan bol ženatý, jeho manželka Marie však nemohla mať deti. Keď sa zamiloval do rozvedenej kolegyne, o 26 rokov mladšej Aleny Jančaříkovej, žena mu dokonca románik povolila. A tak herec viedol dva životy. Problém nastal, keď jej sokyňa otehotnela. Milenka sa však na potrat nahovoriť nenechala a v roku 1960 porodila dcéru Alenku, z predchádzajúceho vzťahu mala synov Tomáša a Petra. 

Marvan sa k dcére hlásil a navštevoval ju. Lenže, keď malo dievčatko len rok, Alenu našli mŕtvu, vraj sa otrávila svietiplynom. „Oficiálne stanovisko bolo, že to bola nepodarená demonštratívna samovražda. Ale to je nezmysel! Herečka Národného divadla sa nesamovraždí demonštratívne v roztrhanom pyžame. Je tam veľa ďalších vecí, mala v tvári dosť stôp po úderoch,” tvrdil syn Tomáš v relácii 13. komnata. 

Galéria: Jaroslav Marvan

V deň smrti sa herečka mala dokonca zúčastniť veľkej spoločenskej akcie, kde mala mať prejav a veľmi sa na ňu tešila, podľa Blesku si dokonca objednala aj limuzínu. „V byte sme boli v sprievode polície pre oblečenie a bol v takom stave, v akom z neho moju sestru odviezli. Všetko rozhádzané, rozbitý telefón, krv na zemi,” opísala zas sestra Eva, ktorá je tiež presvedčená, že došlo k vražde. 

Práve sestra sa potom starala o všetky Alenine deti. Marvan si kvôli manželke dcéru k sebe vziať nemohol, no pravidelne za ňou chodil a prispieval aj finančne. 

Jaroslav Marvan zomrel 21. mája 1974. 

Známy český herec otcom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FS Barrandov)

Viac o téme: Jaroslav Marvan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu