Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Divné oči, krivé zuby: Tento herec je však hrdina!

Steve Buscemi Zobraziť galériu (4)
Steve Buscemi (Zdroj: Working Title Films)

HOLLYWOOD - Je známy tým, že nie je žiadny krásavec. Internet sa istý čas bavil tým, že jeho oči "lepil" na fotografie iných ľudí. Ku krivým zubom sa dokonca Steve Buscemi sám hrdo hlási. Talent mu však nikto nemôže uprieť a viackrát sa už prejavil ako hrdina...

Steve Buscemi sa narodil 13. decembra 1957. V mladosti sa venoval wrestlingu a bol aj členom hereckého súboru. 

Galéria: Steve Buscemi

Vo filmoch a seriáloch sa začal objavovať v polovici 80. rokov. Účinkoval v snímkach ako Tajuplný vlak, Gauneri, Pulp Fiction, Desperado, Fargo, Con Air, The Big Lebowski, Armageddon, 28 dní, Posol, Kráľ Staten Islandu. Zahral si v seriáloch ako Miami Vice, Sopranovci, William Tell, 30 Rock, Impérium - Mafia v Atlantic City, Nebo s.r.o. 

Podľa mnohých kritikov a médií patrí Buscemi k jedným z vynikajúcich hercov, ktorí nikdy nezískali nomináciu na Oscara. 

Steve Buscemi
Zobraziť galériu (4)
Steve Buscemi  (Zdroj: HBO)

Steve už na prvý pohľad nepatrí k typickým hollywoodskym krásavcom. On sám však trval na tom, že svoj vzhľad nebude nijako vylepšovať. „Mal som zubára, ktorý mi chcel pomôcť, ale ja som povedal: Viete, ja už nebudem viac pracovať, ak mi opravíte zuby,” povedal v jednom rozhovore. 

Okrem toho je povestný aj svojimi vráskami okolo očí a mnohí považujú jeho oči za veľmi zvláštne. Istý čas internetoví vtipkári dosadzovali jeho oči na fotografie iných známych osobností. Herec vyhlásil, že hoci jeho to nepobavilo, jeho manželku Jo Andres áno. Bohužiaľ, režisérka a scenáristka, ktorá stála 30 rokov po jeho boku, zomrela v roku 2019 ako 64-ročná. 

Steve Buscemi
Zobraziť galériu (4)
Steve Buscemi  (Zdroj: Olive Prods)

Hoci sa ľudia zabávajú na Buscemiho výzore, okrem toho, že je to talentovaný herec, je aj svojím spôsobom hrdina. Kedysi pracoval ako hasič a po páde Svetového obchodného centra v New Yorku priložil okamžite ruku k dielu. Pracoval dlhé hodiny a z trosiek vyťahoval telá obetí. „Brat Steve pracoval 12-hodinové šichty po boku ostatných hasičov a prehrabával sa troskami zo Svetového obchodného centra hľadajúc preživších,“ napísali o ňom hasiči s tým, že herec sa nezapojil kvôli publicite a nepózoval pri práci fotografom. Z jeho vtedajšej služby tak existuje len zopár reportážnych záberov. 

Inokedy umelec prejavil svoju statočnosť, keď bránil kolegov, ktorí sa zaplietli do bitky v bare. Utrpel niekoľko bodných rán do krku a hlavy, našťastie mu stačilo krátke ošetrenie v nemocnici. 

Steve Buscemi
Zobraziť galériu (4)
Steve Buscemi  (Zdroj: Voltage Pictures)

Viac o téme: Steve Buscemi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu