Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Česká filmová maminka: Peklo v manželstve a... Krutá rana osudu!

Míla Myslíková Zobraziť galériu (3)
Míla Myslíková (Zdroj: FS Barrandov)

PRAHA - Pred kamerami sa udomácnila najmä v úlohách matiek. Sama však Míla Myslíková žiadneho potomka nemala. V manželstve trpela a ďalší vzťah jej tiež uštedril krutú ranu.

Míla Myslíková sa narodila ako Bohumila 14. februára 1933. Vyštudovala JAMU a potom získala angažmán v divadle. V roku 1954 debutovala pred kamerami v komédii Nejlepší člověk, kde si hlavnú úlohu zahral Vlastimil Burian. 

Míla Myslíková a Jaroslav Mareš
Zobraziť galériu (3)
Míla Myslíková a Jaroslav Mareš  (Zdroj: ČS státní film)

Jej tvár je tiež známa z filmov ako Hvězda zvaná Pelyněk, Rozmarné léto, Spalovač mrtvol, Skřivánci na niti, Dívka na koštěti, Babička, Tři oříšky pro Popelku, Holky z porcelánu, Jak utopit doktora Mráčka..., Marečku, podejte mi pero, Na samotě u lesa, Což takhle dát si špenát, Jak svět přichází o básníky, Fešák Hubert. Účinkovala aj v seriáloch Byl jednou jeden dům, Arabela, Sanitka, Rodáci, Chlapci a chlapi. 

Galéria: Míla Myslíková

Okrem herectva sa venovala aj spisovateľskej dráhe. Písala rozprávky pre deti a napísala aj vlastnú autobiografiu, jej vydania sa ale už nedočkala. 

Myslíková často hrávala láskavé maminky, sama ale bola bezdetná. Ako 23-ročná sa vydala za hereckého kolegu, o 25 rokov staršieho Štěpána Zemánka. Dieťa, ktoré spolu čakali, bohužiaľ potratila a neskôr už deti nemohla mať. 

Manželstvo sa pre ňu stalo peklom. Podľa českých médií jej muž holdoval alkoholu, bol agresívny a dokonca ju aj bil. Nakoniec sa rozviedla a už sa nikdy nevydala. Vážny vzťah mala aj s o päť rokov mladším mužom, ktorý bol údajne pravým opakom jej manžela. Bohužiaľ, osud jej uštedril krutú ranu aj v tomto vzťahu. Partner ju opustil práve preto, lebo nemohla mať deti. 

Česká filmová maminka: Peklo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ČT)

Herečka zomrela 11. februára 2005, len tri dni pred svojimi 72. narodeninami. 

Viac o téme: Míla Myslíková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu