Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Známy herec odcestoval na festival a... ZOMREL!

James Gandolfini Zobraziť galériu (3)
James Gandolfini (Zdroj: HBO)

NEW JERSEY - Herec James Gandolfini je slovenským divákom dobre známy zo seriálu Sopranovci. Bohužiaľ, dnešných okrúhlych 60 rokov sa nedožil. V lete 2013 sa vybral do Talianska na filmový festival a v Ríme náhle zomrel.

James Gandolfini sa narodil 18. septembra 1961 rodičom s talianskymi koreňmi. na škole sa venoval basketbalu, neskôr si urobil titul z komunikačných spojov. V New Yorku sa dostal do kontaktu s herectvom a strávil dva roky na konzervatóriu. 

Galéria: James Gandolfini

Zaujal na Braeadwayi a neskôr aj vo svojich prvých filmoch na začiatku 90. rokov. O pár rokov neskôr sa dostal k seriálu Sopranovci, kde si zahral taliansko-amerického mafiána z New Jersey. Získal si vďaka tomu priazeň fanúšikov aj kritikov. Za túto úlohu získal tri ceny Emmy aj Zlatý glóbus. 

James Gandolfini
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: HBO)

Aj popri Sopranovcoch hral Gandolfini vo filmoch. Objavil sa napríklad v snímkach 8 MM, Muž, ktorý nebol, Mexičan, Všetci kráľovi muži, neskôr to boli filmy ako Únos vlaku 1 2 3, Politické kruhy, Svet podľa Mallory, 30 minút po polnoci a naposledy Špinavé prachy. 

V roku 2013 si mal James prevziať cenu na podujatí Taormina Film Fest. V druhej polovici júna bolo v Taliansku mimoriadne teplo a po tom, čo rodina strávila deň chodením po pamiatkach, našiel herca jeho syn v kúpeľni v bezvedomí. 20 minút po príjazde do nemocnice ho lekári prehlásili za mŕtveho. James Gandolfini zomrel 19. júna 2013 vo veku 51 rokov. Pitva potvrdila infarkt. 

James Gandolfini
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: 20th Century Fox)

Viac o téme: James Gandolfini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu