Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Český herec spáchal samovraždu: Zastrelil sa kvôli rakovine!

Martin Štěpánek Zobraziť galériu (4)
Martin Štěpánek (Zdroj: ČT)

PRAHA - Brat herečky Jany Štěpánkovej bol tiež hercom a neskôr aj politikom. Bohužiaľ, Martin Štěpánek zvádzal ťažký boj s rakovinou a nakoniec to neuniesol. 16. septembra 2010 sa zastrelil vo svojom byte.

Martin Štěpánek sa narodil 11. januára 1947. Jeho otec Zbyněk sa venoval hereckej profesii, nevlastná sestra Jana Štěpánková tiež a rovnako aj jeho brat Petr Štěpánek. 

Galéria: Martin Štěpánek

On sám sa ale najprv rozhodol pre štúdium medicíny. Po nultom ročníku však prešiel na DAMU. Jeho prvým divadelným pôsobiskom bolo rovno Národné divadlo, neskôr prešiel ďalšími scénami. Pôsobil tiež v Rakúsku a Nemecku. 

Martin Štěpánek
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ČT)

Vo filme debutoval v dáme Obžalovaný, kde hral syna postavy, ktorú stvárnil slovenský herec Vlado Müller. Potom hral napríklad vo filmoch „Čtyři vraždy stačí, drahoušku“, Cyrano z Bergeracu, Vlak do stanice Nebe, Český Robinsona mnohých ďalších. Zahral si aj vo viacerých seriáloch. Pôsobil tiež v rozhlase a ako novinár bol autorom rôznych fejtónov, komentárov a glos. Krátko pôsobil ako minister kultúry ČR. 

Manželkou Martina Štěpánka bola herečka Jaroslava Tvrzníková. Práve tá ho našla mŕtveho v jeho pracovni. 16. septembra 2010 sa strelil do hlavy. Herec mal dlhodobé problémy s alkoholom a posledné 4 roky pred smrťou bojoval s rakovinou. Chemoterapie mu spôsobovali také ťažkosti, že ich postupne začal odmietať.

Martin Štěpánek
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ČT)

Ako prezradila jeho manželka, Štěpánkovi najprv odstránili nádor z krku, neskôr mu odobrali dokonca jednu z obličiek. Po tejto operácii mal neznesiteľné bolesti a problémy s pohybom. „Martin ma do svojich problémov príliš nezaťahoval, nezveroval sa. A ja som ho nechcela svojou ľútosťou oslabovať. Jeho to ale veľmi trápilo. Bol bez pohybu, nemohol už veľa robiť. Ani veci, na ktoré sa obvykle tešil,” povedala kedysi pre MF Dnes vdova. 

Český herec spáchal samovraždu:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ČTK)

Viac o téme: Martin Štěpánek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu