Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Štěpán z Básnikov: Prvá láska českej herečky... Opustil ju po 11 rokoch!

Pavel Kříž Zobraziť galériu (2)
Pavel Kříž (Zdroj: TV Prima)

PRAHA - Herec Pavel Kříž je aktuálne druhý raz ženatý. Bol však aj prvou láskou svojej kolegyne Veroniky Gajerovej, s ktorou strávil 11 rokov. Nikdy sa nevzali a nakoniec ju opustil. Rozhodol sa totiž emigrovať...

Pavel Kříž sa narodil 18. apríla 1961. Od detstva sa venoval divadlu, v rámci kariéry však zatúžil po medicíne. Z politických dôvodov sa však nedostal na gymnázium, a tak študoval fotografiu a ďalej sa amatérsky venoval herectvu. 

Galéria: Pavel Kříž

Pred kamerami sa začal objavovať na začiatku 80. rokov. Zahral si v snímkach ako Kopretiny pro zámeckou paní, O statečném kováři, Deník Anne Frankové, Doktor Živago, BrainStorm, Nedodržaný sľub, Mission: Impossible - Ghost Protocol, Lída Baarová, Klec, Casino.sk. 

Účinkoval v seriáloch Logaritmus lásky, Přízraky mezi námi, Zdivočelá země, Ulice, Hop nebo trop, Odsúdené, Aféry, První republika, Marie Terezie, Labyrint. 

Pre mnohých je jeho poznávacím znamením úloha študenta medicíny a neskoršieho lekára Štěpána v sérii "Básnici". 

Štěpán z Básnikov: Prvá
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FS Barrandov)

Pavel Kříž sa v roku 2019 oženil s o 14 rokov mladšou Jolanou. Predtým bola jeho manželkou Kanaďanka Bonnie, ktorú spoznal v čase svojej emigrácie. Po jej smrti sa rozhodol vrátiť do vlasti. 

Ešte predtým bola jeho láskou Veronika Gajerová, s ktorou strávil 11 rokov. Potom sa ich cesty rozišli. „On chcel žiť v Kanade, ja som emigrovať nechcela. Chcela som tu zostať kvôli rodine a tiež, aby som mohla hrať české divadlo. Boli sme mladí, ten vzťah sa nakoniec po tých rokoch prežil, každý sme mali inú predstavu o živote,” povedala Gajerová kedysi pre iDnes.cz s tým, že práve Kříž bol jej prvou veľkou láskou. 

Viac o téme: Pavel Kříž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu