Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Sympatický markizák sa 57. narodenín nedožil: Rakovina!

Braňo Kríž Zobraziť galériu (3)
Braňo Kríž (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Dnes budú v televízii Markíza určite so žiaľom spomínať na svojho niekdajšieho kolegu. Branislav Kríž bol súčasťou športovej redakcie, no z tohto sveta odišiel už veľmi skoro ako 37-ročný. Podľahol rakovine.

Branislav Kríž sa narodil 26. 2. 1966. Tento rok by teda oslavoval 57. narodeniny. Bohužiaľ, dnes si pripomíname už 20. výročie jeho smrti.

Životné kroky Braňa Kríža sa uberali športovým smerom. Študoval na Fakulte telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského v Bratislave.

Jeho spolužiakom bol aj Jaroslav Zápala. Ich cesty sa spojili v televízii Markíza, kde Kríž pôsobil ako šéfredaktor športovej redakcie v čase, keď tam nastúpil aj Zápala. 

Sympatický markizák sa 57.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Ako uvádza markizácky portál, v televízii Markíza pracoval Kríž od marca roku 1997 ako moderátor športových správ a od roku 2000 ako šéfredaktor spravodajstva športu. 

Bol vyznávačom adrenalínových športov, zbožňoval rallye do vrchu, skalolezectvo, bol vynikajúcim strelcom, mal rád jachting, hral golf, tenis, bol vášnivým rybárom a poľovníkom.

Braňov život však zákerným spôsobom narušila ťažká choroba. Snažil sa jej vzdorovať a statočne bojoval, no rakovina bola silnejšia. Markizák opustil tento svet 2. júla 2003. 

Sympatický markizák sa 57.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Viac o téme: Branislav Kríž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu