Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ešte si ho pamätáte? Takto teraz vyzerá spevák hitu Me gustas tu

Manu Chao Zobraziť galériu (7)
Manu Chao (Zdroj: youtube.com)

PARÍŽ - V roku 2001 si všetci bežní tínedžeri pospevovali pesničku Me gustas tu, hoci jej mnohí ani nerozumeli. Chytľavý rytmus a refrén zaručili spevákovi menom Manu Chao popularitu aj u nás. Pozrite, ako vyzerá o 21 rokov neskôr.

Manu Chao sa narodil 21. júna 1961. Jeho rodičia pochádzajú zo Španielska, pred diktátorským režimom Francisca Franka utiekli do Francúzska, kde vyrastal. 

V polovici 80. rokov začal hudobne pôsobiť v rôznych skupinách, jednu založil aj so svojím bratom, neskôr sa k nim pridal aj bratranec. Hrávali v metre a v roku 1988 vydali prvý singel. V roku 1995 sa ale ich kapela rozpadla. 

Manu potom pôsobil v kapele s názvom Radio Bemba Sound System, ktorá si dala za cieľ produkovať takzvanú pouličnú hudbu, ktorá bude odrážať rôzne kultúry. Väčšina ich piesní bola v španielčine. V roku 1998 vyšiel pod jeho vlastným menom album Clandestino, ktorý okrem skladby, ktorá prepožičala názov celému albumu, obsahoval aj hit Bongo Bong.

Ešte si ho pamätáte?
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: youtube.com)

Druhý album  Próxima Estación: Esperanza vyšiel v roku 2001 a práve na ňom sa nachádzala vyššie spomínaná skladba Me gustas tu, ktorá mala v našich končinách veľký úspech. 

Manu sa hudbe venuje doteraz. Spieva francúzsky, španielsky, taliansky, anglicky, arabsky, katalánsky, portugalsky či grécky. Často v jednej piesni využíva aj viac jazykov. Jeho piesne podnecujú poslucháčov k zamysleniu sa nad imigráciou, životom v getách aj drogovou závislosťou. 

Dnes oslavuje 61 rokov. 

Ešte si ho pamätáte?
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Instagram Manu Chao)

Ešte si ho pamätáte?
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Instagram Manu Chao)

Viac o téme: Manu Chao
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu