Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Posmrtné spojenie hercov zo Sissi: Zomreli v rovnaký deň!

Karlheinz Böhm Zobraziť galériu (4)
Karlheinz Böhm (Zdroj: Herzog-Filmverleih)

GRÖDIG - Romy Schneider a Karlheinz Böhm sú už na večnosť spojení na filmovom plátne ako cisárovná Sissi a jej milovaný František Jozef. Asi nikomu by nikdy nenapadlo, že dvojicu bude spájať aj rovnaký deň smrti - obaja zomreli 29. mája. No kým Romy zomrela predčasne iba vo veku 43 rokov, Karlheinz sa dožil 86 rokov.

Karlheinz Böhm sa narodil 16. marca 1928 v Nemecku. Jeho otec bol Rakúšan, matka Nemka. Na začiatku druhej svetovej vojny emigroval do Švajčiarska. Potom sa rodina usadila v rakúskom Grazi. 

Galéria: Karlheinz Böhm

Karlheinz túžil byť pianistom, no očividne nemal veľký talent, a tak mu otec odporučil študovať nemecký a anglický jazyk, neskôr ich doplnil krátkym štúdium histórie umenia v Ríme. Odtiaľ odišiel do Viedne, aby bral herecké hodiny. 

Preslávil sa úlohou v trilógii o rakúskej cisárovnej Sissi, no už predtým hral vo viacerých filmoch. A hoci podľa filmov o Sissi by ho mohli mnohí škatuľkovať ako romantického hrdinu, na konte má rôznorodé úlohy – stvárnil napríklad aj psychopata. 

Romy Schneider a Karlheinz
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Herzog-Filmverleih)

Karlheinz Böhm
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Anglo-Amalgamated Film Distributors)

V prvom manželstve sa hercovi narodila dcéra, ktorú so ženou pomenovali Sissy. Celkovo mal zo štyroch manželstiev 7 detí. 

V roku 2013 sa objavili správy, že Böhm trpí Alzeimerovou chorobou. Zomrel 24. mája 2014. Presne 32 rokov po svojej filmovej partnerke Romy Schneider. 

Karlheinz Böhm
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

 

Viac o téme: Karlheinz Böhm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu