Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Druhý manžel sa nestačil čudovať: Studenková ušla k 22-ročnému zajačikovi!

Braňo Kostka Zobraziť galériu (5)
Braňo Kostka (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Hoci v umeleckom svete je uznávaným dirigentom a hudobníkom, bežní ľudia ho vnímajú najmä ako partnera herečka Zdeny Studenkovej. Tú uchvátil ako 22-ročný chlapec a opustila kvôli nemu svojho vtedajšieho manžela číslo 2, režiséra Stanislava Párnického.

Braňo Kostka sa narodil 17. júna 1971. V roku 1990 ukončil štúdium na konzervatóriu a pokračoval na VŠMU. Od roku 1990 bol šéfdirigentom Komorného zboru SĽUK, kde pôsobil do roku 2006. 

Druhý manžel sa nestačil
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

Ako dirigent pôsobil aj na Novej scéne, kde sa v roku 1993 chystal muzikál Pokrvní bratia. Práve pri tejto práci si 22-ročného mladíka všimla herečka Zdena Studenková. Hoci ona hneď vedela, že ho chce, on najprv váhal a neveril, že o 17 rokov staršia umelkyňa to môže myslieť vážne. 

Galéria: Zdena Studenková a Braňo Kostka

Studenková bola navyše v tom čase druhý raz vydatá. „Odrazu som mala pocit, že pri ňom strašne rýchlo starnem a... Odišla som do iného vzťahu,” povedala kedysi o období, keď odchádzala od režiséra Párnického k mladému dirigentovi, ktorý bol nasledujúcich pár rokov známy hlavne ako Studenkovej zajačik. 

Druhý manžel sa nestačil
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

VIDEO: Braňo Kostka o začiatkoch vzťahu so Zdenou Studenkovou 

Ako Kostka takmer urazil Studenkovú.

Pracovne potom pôsobil aj v divadle Andreja Bagara v Nitre, okrem toho dirigoval Spevácky zbor Technik či komorný zbor Musica Vocalis, ktorý sa venoval renesančnej a barokovej hudbe. 

Kostka sa venuje aj réžii, dramaturgii, skladateľstvu a vedie a cappella zoskupenie Fragille. Vokálna skupina interpretuje známe hity svetových umelcov od Bacha ci Chopina až po skladby súčasnej populárnej hudby. 

Braňo dnes oslavuje okrúhlych 50 rokov a jeho dlhoročná partnerka dlho rozmýšľala, ako ho potešiť. „Branko má všetko. Hodinky, ktoré som mu kúpila už niekoľkokrát, skončili v šuplíku. Skrine kypia handrami, ktoré nenosí. Tak som si povedala, že čo ho určite poteší, je naša milovaná Barcelona, ktorú sme minulý rok nemohli zabsolvovať. Tak som kúpila tú Barcelonu. Letenky, všetko a už sa hrozne tešíme,“ prezradila koncom mája v reportáži pre Top Star.

Druhý manžel sa nestačil
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Braňo Kostka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu