Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Takto dnes vyzerá legendárny Hercule Poirot: V zadku nosil mincu!

David Suchet ako Hercule Poirot. Zobraziť galériu (6)
David Suchet ako Hercule Poirot.

LONDÝN - Kvôli tej úlohe robil neuveriteľné veci! Pre mnohých Slovákov je nedeľa popoludní spätá so sledovaním detektívok od Agathy Christie. A ich neodmysliteľnou súčasťou je svojský detektív Hercule Poirot. Najslávnejším predstaviteľom tejto postavy je britský herec David Suchet, ktorý dnes slávi 75. narodeniny. Pozrite sa, ako v súčasnosti vyzerá!

David Suchet sa narodil 2. mája 1946 v Londýne ako najmladší z troch bratov. Jeho otec bol uznávaným gynekológom, mama muzikálová herečka. Keď sa rozhodol kráčať v jej šľapajách, bola nadšená.

David Suchet kedysi.
Zobraziť galériu (6)
David Suchet kedysi.  (Zdroj: CBS)

A rokmi sa ukázalo, že toto rozhodnutie bolo správne. Začínal na divadelných doskách, kde vytvoril množstvo rolí. Spolupracoval s britskou televíznou stanicou BBC, pre ktorú natočil viacero seriálov. V roku 1990 dostal ponuku na stvárnenie detektíva Hercula Poirota. A v tejto úlohe si ho obľúbili ľudia po celom svete. 

David sa v rozhovoroch nikdy netajil tým, že kvôli tejto postave na sebe veľa pracoval.„Snažil som sa Poirotovi porozumieť. Musel som si osvojiť jeho spôsoby, stotožniť sa s jeho výstrednosťami a zahrať ich tak, aby diváci pochopili tieto rysy jeho osobnost,” uviedol Suchet. Detektíva si neustále analyzoval a mal spísaný zoznam jeho typických vlastnonstí - ako sa obliekal, ako vymenil vreckové hodinky za náramkové a ako si na ne nemohol zvyknúť, ako nosil nohavice len s úzkym prúžkom, ako si potieral ruky levanduľovou vodou, ako odmietal zjesť dve vajcia, pokiaľ nie sú rovnakej veľkosti, ako obrazy na stene museli visieť vždy rovno.

Poriadne zvláštnou bola aj metóda, vďaka ktorej stvárnil Poirotovu typickú chôdzu - krátke šuchtavé kroky. Učil sa ich totiž tak, že si medzi polky zadku vložil mincu.  

David Suchet ako legendárny Hercule Poirot.
Zobraziť galériu (6)
David Suchet ako legendárny Hercule Poirot.  (Zdroj: Granada Television)

Suchet priznáva, že aj v súkromí bežne vystupoval ako Poirot. „Vytiahol som vychádzkovú paličku a prechádzal som sa s ňou po záhrade ako on. Snažil som sa pozerať na svet jeho očami. Doma som pozoroval rámy obrazov a kontroloval, či visia rovno. Na pľaci aj mimo neho som sa snažil hovoriť ako Poirot a chodiť ako Poirot. Niekoľko dlhých týždňov nakrúcania som musel žiť s touto úloho. Dokonca aj doma s manželkou som hovoril jeho jazykom, čo bolo možno občas komické,“ dodal známy umelec.

Od roku 1976 je David ženatý so Sheilou Ferris, s ktorou má syna Roberta a dcéru Katherine. 

David Suchet so svojou manželkou Sheilou.
Zobraziť galériu (6)
David Suchet so svojou manželkou Sheilou.  (Zdroj: profimedia.sk)

Takto aktuálne vyzerá David Suchet.
Zobraziť galériu (6)
Takto aktuálne vyzerá David Suchet.  (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: David Suchet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu