Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Potentný ako Boris Kollár: Slávny herec má 10 detí... Ale „iba“ s 5 ženami!

Eddie Murphy Zobraziť galériu (3)
Eddie Murphy (Zdroj: Amazon Prime Video)

LOS ANGELES - Detí ako smetí! U nás je symbolom plodnosti určite Boris Kollár s 11 deťmi, ktoré má s 10 ženami. Vo svetovom šoubiznise má podobný status herec Eddie Murphy, ktorý má vo veku 60 rokov detí desať.

Eddie Murphy sa narodil 3. apríla 1961. Jeho otec bol členom policajnej jednotky, ktorá mala na starosti železničné a autobusové stanice a podobné prepravné body. No zároveň bol amatérskym hercom a komikom. 

Galéria: Eddie Murphy

Eddie sa ako dieťa venoval imitáciám a ako 15-ročný sa rozhodol, že bude tiež komikom. Jeho kariéra začala v kluboch,. neskôr bol súčasťou šou Saturday Night Live. 

V roku 1982 debutoval vo filme 48 hodín po boku Nicka Nolteho. Mal vtedy 21 rokov. 

Potentný ako Boris Kollár:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Paramount Pictures)

Projektom, ktorý sa ľuďom najviac spája s jeho menom, je séria Policajt z Beverly Hills. Okrem toho účinkoval vo filmoch Cesta do Ameriky, Zamilovaný profesor, Legenda o Mulan, Dr. Dollitle, Dreamgirls, Doživotie, Norbit, Pan Church. V pôvodnom znení rozprávok o Shrekovi prepožičal hlas oslíkovi. 

V roku 2018 sa Murphy stal po desiaty raz otcom. Syna Maxa Charlesa má so snúbenicou Paige Butcher. Okrem neho majú už syna Izzyho. Pár je spolu od roku 2012.

Herec má osem ďalších detí. Najstaršie z nich - syn Eric, ktorého matkou je Paulette McNeely - sa narodilo v roku 1989. Druhého syna Christiana, ktorý sa narodil o rok neskôr, má s ďalšou priateľkou Tamarou Hood.

Herec neskôr splodil s modelkou a dnes už exmanželkou Nicole Mitchell päť potomkov, ktorých mená sú Bria, Myles, Shayne, Zola a Bella. Zo vzťahu s britskou speváčkou Melanie Brown - členkou skupiny Spice Girls - má dcéru Angel Iris, ktorá prišla na svet v roku 2007. Pár viedol súdny spor o jej opatrovníctvo.

Potentný ako Boris Kollár:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Amazon Prime Video)

Viac o téme: Eddie Murphy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu