Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Český herec mal vraj stovky žien: O druhú manželku sa pobil!

Jiří Adamíra Zobraziť galériu (4)
Jiří Adamíra (Zdroj: ČT)

PRAHA - Bol to záletník a hovorí sa, že mal stovky žien. O svoju druhú manželku sa vraj niekoľkokrát pobil s jej vtedajším mužom. Lenže potom Jiří Adamíra stretol Hanu Maciuchovú a pre iné už nemal oči.

Jiří Adamíra sa narodil 2. apríla 1926. Chodil na priemyslovku, ale potom sa rozhodol pre hereckú dráhu, na ktorú sa vrhol bez akéhokoľvek odborného štúdia. Pôsobil v rôznych divadlách, až sa v roku 1990 stal členom Národného divadla v Prahe. 

Galéria: Jiří Adamíra

Jeho filmová kariéra zahŕňa snímky ako Radúz a Mahulena, Mata Hari, Božská Ema, Španieli v Prahe, Koniec starých čias, Svedok umierajúceho času, Popol a hviezdy a mnoho iných. 

Objavil sa aj v seriáloch ako Bakalári, Bol raz jeden dom, Chalupári, Nemocnica na okraji mesta, Panoptikum Mesta pražského. 

V mnohých filmoch sa objavil aj po boku svojej životnej partnerky Hany Maciuchovej. 

Hana Maciuchová a Jiří
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ČT)

Pred ňou bol dvakrát ženatý a z týchto zväzkov mal syna a dcéru. Hovorí sa, že za svoj život mal stovky žien a nazývali ho záletníkom. S prvou manželkou sa rozviedol pomerne rýchlo. Tú druhú stretol v čase, keď bola vydatá. A to za kolegu Josefa Langmilera. Josef a Jiří sa údajne kvôli Ljube pobili. Keď však otehotnela, definitívne sa odsťahovala k Adamírovi. 

Ten však nevydržal byť verný. Ešte počas manželstva stretol Hanu Maciuchovú. „Ja som bola buchta z Moravy, on bol ženatý a mal 11-ročného syna. nevedela som si predstaviť rozbiť niekomu manželstvo,” vyhlásila kedysi. A tak sa schádzali a rozchádzali, až nakoniec láska zvíťazila. 

Jiří Adamíra a Hana
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ČT)

Hanu si však za manželku nikdy nevzal, hoci boli spolu šťastní až do jeho smrti. „Hovorila som si, že tretie manželstvo Jiřího by mohlo znamenať nielen všetko dobré, ale i všetko zlé,” uviedla herečka kedysi pre magazín Instinkt. Ako však dodala, toto svoje rozhodnutie oľutovala, keď jej partner vážne ochorel. 

Jiří Adamíra zomrel 14. augusta 1993. Rakovina mu napadla chrbticu. Jeho smrť zapríčinili pooperačné komplikácie. 

Jiří Adamíra
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: CS Film)

Viac o téme: Jiří Adamíra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu