Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Tragédia v živote slovenskej herečky: Jej manžel sa utopil... Záchranku zalarmoval Skrúcaný!

Táňa Kulíšková Zobraziť galériu (4)
Táňa Kulíšková (Zdroj: Tv Joj)

BRATISLAVA - Objavila sa v množstve televíznych filmov i seriálov a je známa aj z dabingu. Manželovi Táne Kulíškovej však dopriate nebolo - jeho kariéra aj život sa skončili v príliš mladom veku. Pavol Juráň sa utopil ako 29-ročný.

Tatiana Kulíšková sa narodila 22. marca 1961. Je rodená Bratislavčanka, no vyše 30 rokov pôsobí v Divadle Jána Palárika v Trnave, kam nastúpila približne dva roky po vyštudovaní VŠMU. 

Táňa Kulíšková
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: RTVS)

Galéria: Táňa Kulíšková

V televíznych filmoch začala účinkovať už ako -násťročná. Popularitu jej neskôr priniesol film Láska z pasáže, kde účinkovala po boku Lukáša Vaculíka. zahrala si aj vo filmoch Podfuk, Discopříběh, Rabaka, Psí život a mnohých ďalších. 

Objavila sa aj v seriáloch Škriatok, Rodinné tajomstvá, Obchod so šťastím, Sekerovci, Hotel, Prázdniny, Sestričky. 

Lukáš Vaculík a a
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FS Barrandov)

Hlas Táne Kulíškovej je známy aj z dabingu, viackrát ho prepožičala herečke Sigourney Weaver, napríklad vo filmoch Vraždy podľa predlohy alebo Podnikavé dievča. Dabovala tiež Cher vo filme Čarodejnice z Eastwicku  alebo Goldie Hawn v Smrť jej pristane. V seriáli Dr. House nahovorila Selu Ward a v Ally Mcbealovej Courtney Thorne-Smith. Jej hlas zaznel tiež v Pobrežnej hliadke alebo Kobre 11. 

Táňa Kulíšková
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tv Markíza)

Táňa Kulíšková je partnerkou herca Vladimíra Jedľovského, s ktorým má syna. Hoci sú spolu už takmer 30 rokov, nevzali sa. 

Herečka už raz vydatá bola, a to za talentovaného Pavla Juráňa. Ten bol známy nielen ako herec, ale aj ako zabávač v partii so Štefanom Skrúcaným, Mirom Nogom, Stanom Králom a ďalšími. S ich menami je spätá najmä Fujarová šou. Samotný Juráň bol prvým moderátorom relácie Triangel. 

Bol tiež autorom predstavenia Zlý sen, s ktorým boli v roku 1989 na zájazde. 1. apríla relaxovali na hoteli v Žiline, kde využili aj hotelový bazén. A ten sa stal talentovanému mladíkovi osudným. Keď si jeho kolegovia všimli, že vo vode niečo nie je v poriadku, Skrúcaný zalarmoval záchranku. zdravotníkom sa však už Juráňa oživiť nepodarilo. 

Viac o téme: Tatiana Kulíšková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu