Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

40. narodenín sa nedožil: Slovenský futbalista narazil do stromu, na mieste zomrel

Marek Krejčí Zobraziť galériu (6)
Marek Krejčí (Zdroj: sport.de)

BURGHAUSEN - Zomrel príliš mladý! Dnes by slovenský útočník Marek Krejčí oslavoval 40 rokov. Jeho život však vyhasol, keď mal len 26. Autom narazil do stromu a privolaní hasiči ho z vraku vyslobodili už mŕtveho.

Marek Krejčí sa narodil 20. novembra 1980. Už ako 16-ročný sa dostal do tímu bratislavského Interu, kde strávil 4 roky. Potom si začal obliekať dres maďarského klubu Gyõr ETO FC. 

Marek Krejčí
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR)

Neskôr sa vrátil na slovenské trávniky, kde hrával za Artmediu Petržalka, s ktorou získal Slovenský pohár. Krejčí nastupoval v mládežníckych reprezentačných výberoch a v roku 2004 si zahral i za slovenský A-tím v priateľskom zá­pase s Rakúskom.

Jeho poslednou kariérnou aj životnou zastávkou bolo Nemecko. Tam pôsobil v druholigovom tíme Wacker Burghausen. Vo svojej poslednej sezóne bol druhým najlepším strelcom tímu. Celkovo odohral v druhej nemeckej lige 87 zápasov a strelil 26 gólov.

Marek Krejčí
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR)

Život Mareka Krajčího ukončila nehoda. Z nezistených príčin zišiel na svojej trase z Mníchova do Burghausenu z cesty a narazil do stromu. Mladý útočník zostal vo vozidle zakliesnený a hasiči už vyslobodili len jeho mŕtve telo. Údajne si pri náraze zlomil väzy. 

Podľa oficiálnych vyjadrení nestál za haváriou alkohol, ako možná príčina bola uvedená únava a následný mikrospánok. „Tvrdo nás to zasiahlo, súcitíme s jeho manželkou a dieťaťom,“ uviedol po nehode šéf Wackeru Burghausen Willi Kleine.

Marek Krejčí
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: PNP Trauenportal)

Viac o téme: Marek Krejčí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu