Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mladá manželka Roba Rotha spáchala samovraždu: Dnes by mala 28 rokov

Monika Potokárová Zobraziť galériu (5)
Monika Potokárová (Zdroj: snd)

BRATISLAVA - V apríli 2019 sa vydala, koncom júna oslávila 27 rokov a v novembri spáchala Monika Potokárová samovraždu. Urobila tak v byte, kde bývala so svojím manželom a kolegom Robom Rothom.

Monika Potokárová sa narodila 30. júna 1992. Vyštudovala herectvo na Konzervatóriu v Bratislave, navštevovala ročník pantomímy na pražskej Hudobnej a tanečnej Akadémie múzických umení (HAMU) a absolvovala herectvo na Vysokej škole múzických umení (VŠMU) v Bratislave. Už počas štúdia hosťovala v Činohre SND, ktorej členkou sa stala v októbri 2016.

Galéria: Monika Potokárová

V roku 2017 získala Prémiu Literárneho fondu za postavu Moniky v inscenácii hry Zo života ľudstva, v roku 2018 Cenu Dosky za mimoriadny počin v oblasti činoherného divadla za spevácky výkon v inscenácii Kabaret normalizácia alebo Modlitba za Martu a v tom istom roku Výročnú cenu Literárneho fondu za postavu They v inscenácii hry Hedda Gablerová, s prihliadnutím k postave Antigony v rovnomennej inscenácii a postave Nataše Rostovej v inscenácii dramatizácie románu Vojna a mier.

Mladá manželka Roba Rotha
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SND/Róbert Tappert )

V činohre Slovenského národného divadla patrila k najvyťaženejším herečkám vôbec a pred smrťou hrala v dvanástich inscenáciách. A práve jedna z nich jej priniesla ocenenie od Nadácie Tatra Banky. Zosnulá herečka získala cenu Mladý tvorca v kategórii Divadlo, a to za úlohu A. Ľ. Rachmanovovej v inscenácii Ruské denníky.

Sošku za Moniku koncom novembra 2019 prebral jej manžel, herec Robo Roth, a svojej láske adresoval slová plné obdivu, ale aj neskutočnej bolesti. „Ruské denníky sú dopísané. Monikine denníky sú dopísané. Monika Potokárová dala divadlu všetko, bohužiaľ, všetko. Som hrdý a bolo mi cťou, že som manželom Moniky Potokárovej. Poprosím vás o minútu ticha,” povedal herec, ktorý len veľmi ťažko potláčal plač a emócie.

Mladá manželka Roba Rotha
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

Monika Potokárová zomrela 25. novembra 2019 vo veku 27 rokov. Podľa dostupných informácií ju ráno našiel jej manžel bez známok života. Hovorilo sa o obesení aj o podrezaní žíl, príčina smrti však zverejnená nebola. Záchranka dorazila do bytu krátko po 9. hodine, no lekár už len konštatoval smrť. 

Ešte dva dni pred smrťou odohrala predstavenie Vedľajšie účinky v SND. A v deň smrti mala v Divadle Aréna odohrať predstavenie Lekcia, v ktorom účinkovala po boku svojho manžela. 

Mladá manželka Roba Rotha
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

 

 

Viac o téme: Monika Potokárová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu