Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Teror vo filmovom štúdiu od útleho detstva: Slávna hviezda zomrela predávkovaná!

Judy Garland Zobraziť galériu (4)
Judy Garland (Zdroj: ARTE France)

LOS ANGELES - Hviezdna Judy Garland podpísala filmovú zmluvu už ako 13-ročné dieťa. A tým odštartoval teror zo strany filmového štúdia. Musela hladovať, aby si udržala váhu a údajne jej dokonca podávali metamfetamín. Nikoho už potom asi príliš nešokuje, že matka nemenej slávnej Lizy Minnelli zomrela na predávkovanie.

Judy Garland sa narodila 10. júna 1922 ako Frances Ethel Gumm. Umeleckým smerom ju tlačila matka Ethel, bývalá tanečnica. U svojej dcéry si všimla talent na spev aj herectvo, vyvíjala však na ňu až neprimeraný tlak. 

Teror vo filmovom štúdiu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: 20th Century Fox)

Galéria: Judy Garland

Už v 13 rokoch podpísala zmluvu so štúdiom MGM, podmienkou ale bolo, že schudne. A následne dávali kompetentní veľký pozor, aby nemala ani deko navyše. Údajne často hladovala. A aby vydržala obrovské nasadenie počas celého dňa, dostávala vraj metamfetamín. 

Judy sa objavila vo filmoch ako Čarodejník z krajiny Oz, Stretneme sa v St. Louis, Veľkonočná prehliadka, zrodila sa hviezda, Norimberský proces. trikrát získala Oscara - za najlepší detský výkon, ako najlepšia herečka a tiež najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe. 

Teror vo filmovom štúdiu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: MGM)

Herečka bola 5-krát vydatá. Jej druhým manželom bol Vincent Minnelli, s ktorým mala dcéru Lizu. Manželstvo vraj skrachovalo pre Vincentovu náklonnosť k mužom. Ďalšie dve deti priviedla na svet vo svojom treťom manželstve. 

S posledným manželom boli svoji len tri mesiace, keď ju Mickey Deans našiel mŕtvu v kúpeľni. Zomrela na predávkovanie. Smutným dedičstvom je, že so závislosťami bojovali aj obe jej dcéry. Syn Joey ju kedysi označil za milujúcu matku, ktorá kvôli drogám urobila množstvo chýb. 

Teror vo filmovom štúdiu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: MGM)

 

 

 

Viac o téme: Judy Garland
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu