Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO spred 30 rokov: Takto začínal Nikodým... Zdrhol odtiaľ kvôli prachom!

Martin Nikodým Zobraziť galériu (2)
Martin Nikodým (Zdroj: TV Markíza, Braňo Šimončík)

BRATISLAVA - Martin Nikodým je dlhé roky vnímaný ako úspešný televízny moderátor. Pred 30 rokmi však začínal v známom rádiu, kde si začal budovať popularitu. Ako však nedávno priznal, kvôli peniazom sa rozhodol zamieriť radšej do súkromnej televízie.

Martin Nikodým sa narodil 9. marca 1971. Študoval na pražskej DAMU aj bratislavskej VŠMU. Ako bábkoherec pôsobil vo viacerých divadlách, neskôr ho zlákala profesia moderátora. 

Galéria: Moderátor Martin Nikodým

Začínal vo Fun Rádiu, kam nastúpil v auguste 1990 ako študent a pokladal to len za letnú brigádu. Nakoniec tam strávil osem rokov. Nedávno však priamo vo vysielaní rádia, ktoré oslavuje 30 rokov svojej existencie, priznal problémy s peniazmi. 

Podľa jeho slov spočiatku robili zadarmo a k peniazom sa dostali až po mnohých mesiacoch. A práve výplata, respektíve jej výška sa nakoniec stala aj dôvodom, prečo rozhlasový éter opustil. „Mal som pocit, že sa môžem posunúť. Tak som nastúpil do televízie Markíza. Po všetkých tých rokoch som chcel skúsiť zmenu a začať mať menej práce za viac peňazí,“ priznal úprimne v dočasne obnovenej šou Adely a Sajfu. 

FOTO spred 30 rokov:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Instagram MN)

Z Markízy si ho diváci môžu pamätať z poobedňajších programov ako Vitajte alebo Vitajte doma. Na moderátorskú špičku ho vystrelila relácia Milionár, neskôr robil aj na Pevnosti Boyard. V posledných rokoch je skôr tvárou verejnoprávnej televízie, v RTVS moderuje reláciu Milujem Slovensko. Minulý rok sa ale opäť predviedol na Markíze ako moderátor veľkej šou Tvoja tvár znie povedome. 

Viac o téme: Martin Nikodým
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu