Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dnes by mal slovenský herec 77 rokov: Smrť prišla náhle... Stalo sa to, čoho sa obával!

Juraj Slezáček Zobraziť galériu (6)
Juraj Slezáček (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Ďalšie narodeniny, ktoré neoslávi... Juraj Slezáček síce pred svojou smrťou bojoval s ťažkou chorobou, no v deň, keď sa vybral na pohárik, nikto by nečakal, že domov sa už nevráti. Už pár rokov mal obavy z mesiaca august a práve ten sa mu napokon stal aj osudným.

Juraj Slezáček sa narodil 14. januára 1943. Po štúdiu na VŠMU sa stal členom divadelného súboru SND. Počas svojej kariéry účinkoval aj v mnohých televíznych filmoch. V posledných rokoch bol známy najmä zo seriálu Panelák. 

Dnes by mal slovenský
Zobraziť galériu (6)

Začiatkom roka 2013 podstúpil obľúbený herec operáciu ciev a lete 2014 sa objavila vážnejšia diagnóza - nádor v ústach. Juraj Slezáček bojoval s rakovinou dva roky, no neporazil ju.

V auguste 2016 sa, ako zvyčajne, vybral na posedenie do svojej obľúbenej vinárne. Tam si dal pohár vínka, vyplatil útratu a čakal na manželku, ktorá ho mala vyzdvihnúť. Bohužiaľ, v čase, keď Jela Slezáčková dorazila, jej muž už svoj boj o život prehral. 

Osudným sa mu stal august, ktorého sa obával už od roku 2013, keď umelecká obec smútila za Jozefom Adamovičom, Jozefom Bednárikom a Vierou Strniskovou. „Začínam byť trošku poverčivý, začínam nemať rád august,” skonštatoval vtedy herec. Juraj Slezáček opustil tento svet 5. augusta 2016. 
Viac o téme: Juraj Slezáček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu