Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hargašová pred vyše 20 rokmi: Prvá šporťáčka v telke... Merčiak ju neznášal!

Jarmila Lajčáková Hargašová Zobraziť galériu (8)
Jarmila Lajčáková Hargašová (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Jej hlas najprv poznali poslucháči rádia, no keď vznikala televízia Markíza, rozhodla sa ísť Jarmila Hargašová na obraz. Bola úplne prvou ženou, ktorá v televízii moderovala šport. A mužskí kolegovia jej to občas dávali pocítiť.

Jarmila Hargašová sa narodila 23. decembra 1966. Svoju kariéru začínala ako novinárka v denníku, neskôr prešla do rozhlasu. Poslucháči ju ako športovú moderátorku poznali napríklad z Rock FM rádia. Už vtedy bola raritou a neskôr sa stala prvou ženou, ktorá hlásila športové spravodajstvo z televíznych obrazoviek. 

Hargašová sa totiž rozhodla skúsiť šťastie, keď začínala televízia Markíza (Vysielanie sa spustilo v auguste 1996). Tam sa stala moderátorkou športu v rámci hlavnej spravodajskej relácie Televízne noviny. 

Hargašová pred vyše 20
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

„Chlapi ma často skúšali a doťahovali si ma. Marcel Merčiak dodnes žartuje, že ma vtedy nemal rád,” prezradila po 20 rokoch v markizáckom Teleráne. Okrem Športových novín moderovala aj talkshow Nočné lampy, v ktorej vyspovedala mnohé zvučné mená. 

Vladimír Repčík, Pavol Rusko, Jarmila Hargašová a Martin Nikodým v čase, keď mala Markíza za sebou prvý rok vysielania.
Zobraziť galériu (8)
Vladimír Repčík, Pavol Rusko, Jarmila Hargašová a Martin Nikodým v čase, keď mala Markíza za sebou prvý rok vysielania.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

V auguste 2005 sa objavili správy, že po materskej dovolenke sa Jarmila do Markízy už nevráti. Neskôr sa stala tvárou RTVS. Tam moderovala hlavné spravodajstvo, potom športovú reláciu Góly-body-sekundy, mala aj vlastnú talkshow Tandemy.

V roku 2017 z RTVS odišla kvôli pracovným povinnostiam svojho manžela, diplomata Miroslava Lajčáka, s ktorým má dcéru Laru. Staršiu Vanessu má z predchádzajúceho manželstva. 

Jarmila Lajčáková Hargašová s manželom a dcérami v roku 2013
Zobraziť galériu (8)
Jarmila Lajčáková Hargašová s manželom a dcérami v roku 2013

Tento rok sa však obľúbená moderátorka na obrazovky opäť vrátila. V októbri začala RTVS vysielať šou V dobrej spoločnosti. Na začiatok bolo pripravených 10 častí rozhovorov s výnimočnými ľuďmi. 

Viac o téme: Jarmila Lajčáková Hargašová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu