Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ženy mu vždy ležali pri nohách: Slávna herečka sa po rozchode pokúsila o samovraždu!

Alain Delon Zobraziť galériu (8)
Alain Delon (Zdroj: TASR)

PARÍŽ - Herec Alain Delon bol kedysi snom mnohých žien. Podľahla mu aj kolegyňa Romy Schneider - v čase, keď sa spoznali, bola ona už hviezdou a jeho kariéra ešte len začínala. Vášnivý a poriadne výbušný vzťah im však nevydržal a herečka sa po rozchode pokúsila spáchať samovraždu.

Alain Delon sa narodil 8. novembra 1935. Jeho rodičia sa rozviedli, keď bol ešte malý a po rozvode ho zverili náhradnej rodine. Po smrti pestúnov bol poslaný do internátnej školy a rodičia sa o starostlivosť o neho takzvane delili.

Alain však školu nechal ako 14-ročný a začal pracovať v mäsiarstve nevlastného otca. Neskôr sa prihlásil do armády. Ako neskôr prezradil, zo štyroch rokov svojej vojenskej kariéry strávil až 11 mesiacov vo väzení pre nedisciplinovanosť. 

Ženy mu vždy ležali
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Paris Film)

Po opustení armády pracoval v rôznych zamestnaniach. Zoznámil sa s herečkou Brigitte Auber, s ktorou sa dostal aj na filmový festival. A tam si ho všimol hľadač talentov. 

Delon debutoval vo filme koncom 50. rokov minulého storočia. V 60. rokoch si ho už začal všímať celý svet a začal sa objavovať v hollywoodskych produkciách. 

Práca mu priniesla do života aj lásku. V roku 1958 natočil film Christine spolu s Romy Schneider, ktorá v tom čase mala za sebou už úlohu rakúskej cisárovej Sissi. Dvojica sa do seba zamilovala a o rok už boli zasnúbení. 

Ženy mu vždy ležali
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Eurochannel)

Podľa hereckej kolegyne Annie Girardot, u ktorej istý čas bývali, išlo o dosť výbušný vzťah plný vášne, hádok a uzmierení. Alain mal dokonca počas neho aférku, ktorá vyústila do narodenia syna. V roku 1963 sa Delon rozhodol vzťah ukončiť. Romy to nezvládla a podrezala si žily, pokus o samovraždu prežila. Navždy však práve tento herecký kolega zostal jej osudovou láskou. 

Ženy mu vždy ležali
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: orf)

On sa naopak už o osem mesiacov oženil. Z tohto manželstva pochádza syn Anthony. Rozvod prišiel v roku 1969, pričom rozvodové papiere boli vyplnené dva roky predtým. 

Neskôr Delon strávil 15 rokov po boku kolegyne Mireille Darc, s ktorou bol do roku 1982. 

Mireille Darc a Alain Delon
Zobraziť galériu (8)
Mireille Darc a Alain Delon  (Zdroj: SITA)

Neskôr herec stretol modelku Rosalie, ktorá mu porodila dve deti, dcéru Anouchku a syna Alina-Fabiena. Vzťah ukončili v roku 2001. 

Delonove najznámejšie filmy: Rocco a jeho bratia, Zatmenie, Gepard, Čierny tulipán, Sicílsky klan, Zorro, Traja muži na zabitie, Návrat Casanovu, Asterix a Olympijské hry. 

Ženy mu vždy ležali
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR)

Viac o téme: Alain Delon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu