Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Najkrajšia žena sveta a rakovina: FOTO, z ktorých mrazí!

Penélope Cruz Zobraziť galériu (10)
Penélope Cruz (Zdroj: SITA)

MADRID - Dnešná oslávenkyňa Penélope Cruz je ženou hodnou obdivu. Jej šarm je pravidelne uznaný tým, že má miesto medzi stovkou najsexi hviezd. Okrem charizmy však disponuje aj poriadnou dávkou talentu, čoho dôkazom sú viaceré ocenenia, vrátane Oscara. Za zmienku stojí, že atraktívna brunetka sa musela pred kamerami popasovať aj s poriadne náročnými úlohami.

Penélope Cruz sa narodila 28. apríla 1974, má brata Eduarda a sestru Monicu, ktorí sa tiež pohybujú v šoubiznise. Brunetka už od útleho detstva rada zabávala celú rodinu. Ako 5-ročná začala chodiť na balet, ktorý potom 9 rokov študovala na Španielskom národnom konzervatóriu. 

Penélope Cruz so svojou mladšou sestrou.
Zobraziť galériu (10)
Penélope Cruz so svojou mladšou sestrou.  (Zdroj: Instagram)

Keď mala Penélope 15 rokov vyhrala konkurz do talentovej agentúry. Účinkovala v španielskych televíznych programoch i v klipe popovej skupiny Mecano. Mala tak všetky predpoklady stať sa úspešnou herečkou. 

Penélope Cruz ako tínedžerka.
Zobraziť galériu (10)
Penélope Cruz ako tínedžerka.  (Zdroj: Instagram)

Penélope má na konte účinkovanie v mnohých počinoch. Spomenúť treba napríklad filmy Nine, Vicky Christina Barcelona, či Volver, za ktoré získala rôzne ocenenia. V roku 2015 vznikla aj dráma s názvom Ma ma, v ktorej herečka stvárnila ženu bojujúcu s rakovinou. A veru, pohľad na krásnu herečku celú bledú a bez vlasov mnohých jej fanúšikov zaskočil. 

Penélope Cruz
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Aerofilms)

Penélope hovorí plynule španielsky, taliansky, francúzsky a anglicky. Je tiež modelkou a dizajnérkou a čo je zaujímavé, podporuje charitatívne projekty a istý čas pracovala ako dobrovoľníčka.  

Krásna herečka má za sebou vzťahy s Tomom Cruisom a Matthewom McConaugheyom. V roku 2010 sa vydala za Javiera Bardema, s ktorým má syna Lea a dcérku Lunu. 

Javier Bardem a Penélope Cruz tvoria vydarenú dvojicu.
Zobraziť galériu (10)
Javier Bardem a Penélope Cruz tvoria vydarenú dvojicu.  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Penélope Cruz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu