Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Herec Christian Bale je majster premien: Aha, aký bol kedysi vychudnutý!

Christian Bale Zobraziť galériu (6)
Christian Bale (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Dokáže sa zmeniť na nespoznanie! Niektorí herci hrajú takmer celý život vo filmoch so svojou vlastnou tvárou, iní sa dokážu premeniť tak, že aj ich fanúšikovia majú problém ich pod maskou vidieť. Jedným z tých, ktorí prešli dramatickými transformáciami kvôli nakrúcaniu, je dnešný oslávenec Christian Bale.

Herec, ktorý sa narodil 30. januára 1974, si na každoročnom odovzdávaní Critics' Choice Awards minulý rok prebral ocenenie ako najlepší herec. A to vďaka snímke Vice, kde stvárnil politika Dicka Cheneyho. 

Herec Christian Bale je
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Je to jedna z ďalších vydarených premien, ktorú Bale pred kamerami podstúpil. Okrem maskovania vlasov a tváre musel pribrať aj nejaké kilá. „Je jednoduché začať. Len sedíte na zadku a jete kopec šišiek a chlieb a podobné jedlá,” prezradil pre People obľúbený herec. „Ale ak to robíte dva mesiace, vaše telo začne protestovať. A hovorí vám - prosím, nie! Bolí vás chrbtica a objavujú sa ďalšie problémy,” priznal úprimne.

Galéria: Christian Bale a výber jeho filmov

Nie je to však prvý raz, podobnú skúsenosť už herec na konte má. V roku 2013 sa objavila snímka Špinavý trik, kde teda Christian absolútne nevyzeral ako šarmantný chlapík z Hollywoodu. Staromódna vizáž a riadny pupok by asi neočarili žiadnu ženu. 

Christian Bale
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Sony Pictures)

Tú najdrsnejšiu premenu ale absolvoval desať rokov predtým, keď nakrúcal film Mechanik. Vtedy išla jeho váha opačným smerom a mnohí fanúšikovia sa obávali aj o hercovo zdravie. Jeho postava trpela nespavosťou kvôli nočnej more. Záhadným prvkom v snímke bola otázka, či je Trevor obeťou nejakej zvláštnej hry alebo on sám je bezcitným manipulátorom. 

Christian Bale
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Paramount Classics)

Christian Bale
Zobraziť galériu (6)
Christian Bale  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Christian Bale
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu