Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Krásna Angelika má 80: Bola to kosť... Takto vyzerá teraz!

Michèle Mercier ako Angelika Zobraziť galériu (9)
Michèle Mercier ako Angelika (Zdroj: S. N. Prodis)

NICE - Francúzska herečka Michèle Mercier hrala vo viac ako 50 filmoch. Navždy však zostane spätá s úlohou neskrotnej Angeliky. V 60. rokoch sa vďaka tejto role stala jedným zo sexsymbolov doby.

Michèle Mercier sa narodila 1. januára 1939. Odmalička túžila byť baletkou a na tomto svojom sne tvrdo pracovala. Náhoda však chcela, že sa dostala k filmu. Najprv to bola len malá rolička, keď pri nakrúcaní v jej rodnom Nice zaskočila za chorú tanečnicu. 

Tmavovlasá Michèle Mercier s Romy Schneider v roku 1959
Zobraziť galériu (9)
Tmavovlasá Michèle Mercier s Romy Schneider v roku 1959  (Zdroj: Regina-Films)

Keď sa rozhodla, že sa teda pokúsi preraziť na filmovom plátne, zmenila si svoje pôvodné meno Jocelyn na Michèle. Pomaly sa stávala obľúbenou herečkou, až prišla úloha,. ktorá z nej urobila naozajstnú hviezdu – Angelika. 

Aj keď cesta k tejto role nebola vôbec jednoduchá. Skloňovali sa mená úplne iných herečiek, Michèle Mercier bola možno až šiesta v poradí. A hneď na konkurze mala nezhody s režisérom, takže bola presvedčená, že Angeliku nestvárni. Nakoniec však o nej nakrútila 5 filmov. 

Krásna Angelika má 80:
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: S. N. Prodis)

Krásna Angelika má 80:
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: S. N. Prodis)

Bohužiaľ, po rokoch herečka na svoju najslávnejšiu úlohu zanevrela. Všetci si ju totiž stotožnili s Angelikou a nielen zabudli na filmy, ktoré nakrútila predtým, ale režiséri sa ju báli obsadzovať do nových úloh, aby im svojím imidžom nezničila ich umelecký zámer. A tak sa markíza anjelov stala pre krásnu Francúzku prekliatím.

Michèle Mercier napísala niekoľko autobiografií a všetky v názve nesú práve meno Angelika. Kniha z roku 2002 sa volá príznačne Ja nie som Angelika! Dnes má umelkyňa 80 rokov a v spoločnosti sa objavuje len sporadicky. 

Krásna Angelika má 80:
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Michèle Mercier
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu