Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Frida z ABBY: Bola vydatá za princa, prišla o dcéru... Takto dnes vyzerá!

Anni-Frid Lyngstad známa ako Frida Zobraziť galériu (10)
Anni-Frid Lyngstad známa ako Frida (Zdroj: Profimedia)

ZERMATT - V decembri uplynie presne 36 rokov odvtedy, ako sa skupina ABBA rozpadla. Názov vytvorili začiatočné písmená mien jej členov, no Anni-Frid Lyngstad bola pre fanúšikov jednoducho Frida. Dnes oslavuje 73 rokov.

Anni-Frid Lyngstad sa narodila 15. novembra 1945 v Nórsku. Po smrti mamy ju vychovávala stará mama, s ktorou sa presťahovala do Švédska. Tam sa v roku 1972 stala členkou skupiny ABBA. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Anni-Frid Lyngstad (@annifridlyngstad),

Frida z ABBY: Bola
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: TASR)

Dvaja muži a dve ženy vytvorili názov vďaka náhode, ktorá zviedla dokopy mužov na B a ženy na A. Navyše dokonca vytvorili aj manželské páry – Anni-Frid Lyngstad s Bennym Anderssonom a Agnetha Fältskog s Björnom Ulvaeusom. Druhí menovaní sa rozviedli v roku 1979 a Frida s Bennym, ktorí boli spolu najprv 7 rokov neoficiálne a potom 3 roky v manželstve, ukončili svoj zväzok v roku 1981. 

Frida z ABBY: Bola
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: TASR)

Frida však už predtým raz vydatá bola a mala dve deti. Na začiatku 90. rokov ju zas švédska kráľovná Silvia zoznámila s princom Ruzzom Reussom. Keď sa vzali, Frida prehlásila, že konečne bude šťastná. Dlho jej to však, bohužiaľ, nevydržalo. V roku 1997 jej pri nehode zomrela dcéra a o rok neskôr Ruzzo podľahol rakovine. 

Od čias, kedy tvorila pár s princom, žije Frida vo Švajčiarsku. Aktuálne je jej partnerom Brit Henry Smith, potomok zakladateľov knižného reťazca WH. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Anni-Frid Lyngstad (@annifridlyngstad),

Viac o téme: Anni-Frid Lyngstad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu