Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Český lámač ženských sŕdc: Utajený rozvod, nemanželská dcéra...

Lukáš Vaculík Zobraziť galériu (14)
Lukáš Vaculík (Zdroj: FS Barrandov)

PRAHA - Nikomu azda netreba predstavovať herca Lukáša Vaculíka. V 80. a 90. rokoch po ňom túžila polovica česko-slovenských žien. Tá druhá bola beznádejne zamilovaná do jeho parťáka Sagvana Tofiho. V prípade Lukáša si však museli nechať zájsť chuť aj na informácie z jeho života. Herec si totiž súkromie stráži a dlho tajil nielen nemanželskú dcéru, ale aj rozvod.

Lukáš Vaculík a Sagvan Tofi vo filme Kamarát do dažďa
Zobraziť galériu (14)
Lukáš Vaculík a Sagvan Tofi vo filme Kamarát do dažďa  (Zdroj: FS Barrandov)

Lukáš Vaculík bol veľkou hviezdou 80. rokov minulého storočia. Hoci sa už predtým objavil v pár filmoch, status vychádzajúcej hviezdy mu zabezpečil najmä film Vítr v kapse (1982). O dva roky neskôr sa objavil napríklad v rozprávke Kráľ drozdia brada, v roku 1985 zas vo filme Láska z pasáže. 

Marek Vašut a Lukáš Vaculík vo filme Láska z pasáže
Zobraziť galériu (14)
Marek Vašut a Lukáš Vaculík vo filme Láska z pasáže  (Zdroj: FS Barrandov)

Keď v 87-mom nastúpil na Slovensku na vojenskú službu, bol už dosť známy. Dievčatá na neho leteli, jemu sa v Trnave zapáčila tmavovlasá Alexandra. A o 9 mesiacov porodila dcéru, o ktorej dlhé roky nikto nevedel. Až keď mala Vaculíkova dcéra 22 rokov, verejne ich rodinné spojenie odhalil týždenník Plus 7 dní. Herec však doteraz o svojom prvorodenom dieťati nehovorí. 

Po návrate zo Slovenska Lukáš natočil napríklad Kamaráta do dažďa (1988), Tankový prápor (1991), či Kamaráta do dažďa 2 (1992). Neskôr sa objavil v rozprávkach Z pekla šťastie 1 a 2, či Princezná z mlyna 2. V posledných rokoch účinkoval napríklad aj v populárnej sérii o Básnikoch a naposledy v dvojdielnom filme Metanol, natočenom podľa skutočných udalostí. 

Lukáš Vaculík ako zločinec vo filme Metanol
Zobraziť galériu (14)
Lukáš Vaculík ako zločinec vo filme Metanol

Medzitým sa stihol v roku 2006 oženiť s Petrou, ktorá mu dva roky predtým porodila syna Lukáša. Začiatkom roka 2017 sa však objavili informácie, že dvojica je už asi tri roky rozvedená. Samotný Vaculík nijaké správy zo svojho súkromia nekomentuje. 

Viac o téme: Lukáš Vaculík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu