Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Danko je s výsledkami volieb spokojný: Kandidáti bojovali so cťou, Smer je zodpovedný sám

Andrej Danko Zobraziť galériu (2)
Andrej Danko (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) považuje výsledky v krajských voľbách za úspech. Jej predseda Andrej Danko poukázal na to, že z pohľadu národniarov došlo k nárastu počtu členov v zastupiteľstvách oproti roku 2013.

"Z hľadiska toho, kde SNS kedysi bola a kde je dnes, považujeme toto za úspech, SNS neprepadla," povedal v nedeľu Danko na tlačovej konferencii. Strana podľa neho šla do volieb s 245 poslancami a dosiahla najväčší počet priamych poslancov v zastupiteľstvách. SNS postavila i vlastných kandidátov na predsedov krajov, tí neuspeli. Danko im poďakoval a uznal, že to nemali jednoduché. "No bojovali so cťou," uviedol.

Šéf SNS označil sobotné (4.11.) krajské voľby za skúšku regionálnych kádrov strany. Povedal, že vedenie strany nechalo všetky dohody na regionálne štruktúry. I keď Danko považuje voľby za úspešné, SNS bude voľby analyzovať. Priznal, že strana sa z nich potrebuje aj poučiť, "a okrem úspechu vyhodnotiť aj neúspech". Podotkol však, že za prácou krajov si stojí, hoci spočiatku hovoril aj o možných personálnych zmenách.

Andrej Danko
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

Danko sa s premiérom a šéfom Smeru-SD Robertom Ficom ešte o výsledkoch krajských volieb nerozprával. Koaličné rozhovory sú totiž naplánované na pondelok (6.11.). Vo vzťahu k voľbám by však nehovoril o výprasku koalície. Za výsledky volieb do VÚC si podľa neho zodpovedá každá strana sama.

Viac o téme: SNSAndrej DankoŽupné voľby 2017
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu