Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Lyžovačka s deťmi: Na čo všetko nezabudnúť?

PR článok Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Union)

Jarné prázdniny sú čo nevidieť a to znamená, že množstvo rodín sa presunie do lyžiarskych stredísk. Čo všetko potrebujete na lyžovačku s deťmi a na čo by ste rozhodne nemali zabudnúť?

Pohyb na čerstvom vzduchu, spoločné zážitky, radosť zo snehu, ale aj z oddychu v teple chaty či apartmánu. Takto nejako si predstavujú trávenie zimných víkendov či jarných prázdnin mnohé rodiny.

Ako sa na lyžovačku s deťmi pripraviť, aby bola naozaj nezabudnuteľným zážitkom? Jednou z vecí, na ktorú by ste nikdy nemali zabudnúť, je cestovné poistenie online, ktoré však s prehľadom vybavíte aj tesne pred cestou, v priebehu niekoľkých minút.

Lyžovačka s deťmi: Na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Union)

Lyžiarska výstroj pre dieťa

Ešte predtým však treba myslieť na lyžiarsky výstroj a vhodné oblečenie. Pre malých lyžiarov treba okrem lyží a lyžiarok, ktoré však nie je nevyhnutné kupovať, myslieť aj na kvalitnú a správne vybratú lyžiarsku prilbu. Tú, podobne ako aj zvyšok lyžiarskeho výstroja, môžete dieťaťu výhodne požičať trebárs na celú sezónu.

Mnohé požičovne vám ponúknu naozaj kvalitný kompletný lyžiarsky výstroj, poradia s výberom a za príjemnú cenu. Takže nemusíte každý rok či dva kupovať nové lyže a lyžiarky, navyše ani riešiť predaj použitých.

Okrem lyží, lyžiarok, prilby a palíc (tie najmä pre pokročilejších lyžiarov), nezabudnite na kuklu pod prilbu a lyžiarske okuliare. Z vhodného oblečenia sú praktické lyžiarske nohavice, ktoré majú zipsy na bokoch kvôli praktickému obúvaniu lyžiarok. Rovnako nezabudnite na lyžiarske rukavice a bundu – nemusí byť nevyhnutne lyžiarska, ale je praktická najmä kvôli vrecku pri lakti, do ktorého zapnete skipas a dieťa ho nemusí prikladať k čítačke.

Pod lyžiarske nohavice a bundu je vhodné zvoliť funkčnú termobielizeň (tričko s dlhým rukávom a nohavice), ktorá odvádza pot a zároveň rýchlo preschne. Ideálne je mať pre dieťa dva sety na prestriedanie.

Lyžovačka s deťmi: Na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Union)

Učte dieťa pravidlám bezpečnosti na svahu

Nezabudnite, že okrem lyžovania je dôležité naučiť dieťa naučiť pravidlám správania sa na svahu. Pri menších deťoch je vhodné, aby ste sa im venovali vy, ich rodičia. Pri deťoch okolo piatich rokov už túto úlohu rád prevezme kvalifikovaný lyžiarsky inštruktor či inštruktorka.
Okrem lyžiarskych zručností ich naučí ako správne nastupovať na vlek či ako sa vyhnúť stretu s iným lyžiarom.

Aby bola vaša lyžovačka naozajstným zážitkom a nezmenila sa na nepríjemnú skúsenosť, určite myslite na cestovné poistenie. V rámci krátkodobého cestovného poistenia je zahrnuté poistenie zodpovednosti, ktoré pokryje náklady na škody na majetku a zdraví iných osôb. Vzťahuje sa aj na zimné športy – lyžovanie a snowboarding.

Ak plánujete lyžovačku s deťmi v Taliansku, poistenie zodpovednosti za škodu musíte mať uzatvorené. Cestovné poistenie online uzatvoríte veľmi pohodlne a rýchlo. Vaše lyžovačka s deťmi sa môže začať!

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu