Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Neviete sa zbaviť ALERGIE, ktorá vám upcháva nos alebo zapaľuje oči? Tieto TIPY vám POMÔŽU!

PR článok Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: iProbio)

Alergické prejavy každým rokom narastajú, a to aj u ľudí, ktorí nimi bežne netrpia. Narúšajú kvalitu života a ovplyvňujú každodenné fungovanie. Aj jednoduché činnosti môžu byť počas alergickej sezóny problém. Za tento stav si však do určitej miery môžeme sami.

Ak nás každý rok trápi peľová sezónna, odkladať jej riešenie na neskôr sa nám výrazne vypomstí. Kľúčom k efektívnej ochrane je prevencia. Ak sa spoliehame, že nás nejaký liek zachráni počas kritického obdobia, nemôžeme čakať zázraky. Zmierni alergickú reakciu len minimálne, ak vôbec. Kľúčové je začať s prevenciou aspoň 3 mesiace vopred. Už včera bolo teda neskoro.

Neviete sa zbaviť ALERGIE,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: iProbio)

Trénujte vašu imunitu

Správne vytrénovaná imunita nereaguje na vonkajšie podnety prehnane. Máte potom oveľa nižšie riziko, že sa u vás alergia prejaví. Ak ste už vyskúšali rôzne druhy antihistaminík a napriek nim sa každý rok trápite s alergiou, môžete vyskúšať ďalšie alternatívy. Treba zdôrazniť, že rovnako, ako sa zameriavate na vyhýbanie vonkajším „problémom“,  mali by ste sa zameriavať aj na vnútorné. Silný mikrobióm vám pomôže.

Neviete sa zbaviť ALERGIE,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: iProbio)

“Vedci preukázali, že zdravý mikrobióm správne trénuje vašu imunitu. Reguluje ju napríklad riadením pomeru takzvaných Th1 a Th2 imunitných buniek. Reguluje tiež tvorbu molekúl ktoré spúšťajú zápal – takzvaných prozápalových cytokínov,” vysvetľuje Martin Haranta, inovátor cielených probiotík iProbio.. Ak sa snažíme pripraviť na peľovú sezónu, mali by sme užívať cielené probiotiká určené pre alergikov. “Takým produktom je od iProbio ALLERGIC+,” dodáva Haranta. Pre najmiernejšie alergické prejavy je potrebné užívať probiotiká minimálne tri mesiace pred začiatkom peľovej sezóny.

Neviete sa zbaviť ALERGIE,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: iProbio)

 

Tipy pre alergikov

  • Ak antihistaminikum nezaberá skúste iný typ.

  • Upravte váš životný štýl a užívajte cielené probiotiká určené pre alergikov. Podľa štúdií zmierňujú prejavy alergií až u 7 z 10 alergikov.

  • Začnite sa pripravovať dopredu. Pri probiotikách je potrebné užívať 3 mesiace pred peľovou sezónou pre najlepšie účinky. Môžete ich však využívať počas celého roka. Podobne je to aj pri liekoch na alergiu.

  • Večer sa sprchujte. Sprchovanie pred spaním môže zabrániť, aby ste si do postele priniesli alergény zachytené vo vlasoch a na pokožke.

  • Prezliekajte sa. Alergény z peľu sa môžu zachytiť na tele, oblečení a vo vlasoch. Aby ste tento kontakt obmedzili, po príchode dovnútra sa vyzujte, prezlečte a umyte si ruky aj tvár.

  • Jedzte dostatok vlákniny.

  • Skúste sledovať či sa u vás neprejavujú skrížené alergie.

Neviete sa zbaviť ALERGIE,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: iProbio)

Teraz sa už viete vyzbrojiť na konkrétne peľové obdobie a nemusíte si odopierať pohyb v prírode či trávenie času s vašimi blízkymi. Neodkladajte riešenie na dobu, keď už bude neskoro. Dajte si dopredu záležať na prevencii a nenechajte sa zatlačiť alergiou do kúta!

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu