Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Od premiéry kultového filmu PÁSLA KONE NA BETÓNE ubehlo neuveriteľných 40 rokov!

PR článok Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Predpredaj.sk)

Príďte osláviť toto výročie naživo s jeho hlavnou predstaviteľkou, hereckou legendou, scenáristkou a spisovateľkou v jednej osobe - Milkou Zimkovou.

Počas Večera s Milkou Zimkovou, ktorý sa uskutoční 10. októbra v Bratislave, sa môžete tešiť na zaujímavý program. Herecká legenda Milka Zimková odohrá na divadelných doskách novej Ponton Scény jej autorskú monodrámu NEVEĽO NAS IDZE, NEVEĽO NAM TREBA, nasledovať bude premietanie kultového filmu Pásla kone na betóne vo FULL HD kvalite na filmovom plátne a po premietaní debata s hlavnou predstaviteľkou večera.

Od premiéry kultového filmu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Predpredaj.sk)

Vstupenky na toto podujatie kúpite na Predpredaj.sk.

Milka Zimková vyštudovala herectvo na VŠMU v Bratislave, od roku 1977 sa venuje Divadlu jedného herca. Okrem autorských monodrám má v repertoári aj prevzaté tituly. Niektoré jej monodrámy boli spracované aj pre televíziu. Vo svojej tvorbe sa často vracia do svojho rodného kraja – Šariša, využíva tamojší dialekt, ktorý je stále živý a ktorý svojim temperamentom obohacuje náš jazyk. Využívaním rodného nárečia - Šarištiny, označeného jazykovedcami za najbohatší dialekt je Zimková ojedinelým zjavom a nepopierateľným výrazným prvkom slovenskej divadelnej a filmovej scény a tiež literárneho života.

So svojim Divadlom jedného herca odohrala Milka Zimková približne 6500 predstavení po Slovensku, v Českej republike a v zahraničí. Trinásť rokov bola stálym hosťom pražského Divadla Viola a v Teatre adekwatnom vo Varšave (Poľsko). Po celé roky sa zúčastňuje festivalov Divadla jedného herca v poľských mestách Torun a Wroclaw. Hosťovala v Berlíne, na Havane, vo Volgograde, v Budapešti, Sofii, či v Japonsku. Hrala tiež v anglickom jazyku v alabamskom meste Mobile (USA) počas Dní svetovej kultúry.

V roku 1980 jej vyšla zbierka poviedok Pásla kone na betóne, za ktorú získala Cenu Ivana Krasku. Na námete poviedok z tejto knihy napísala scenár pre rovnomenný film Pásla kone na betóne, ktorý mal premiéru v r. 1982. Milka Zimková vo filmovej snímke stvárnila hlavnú postavu Johanu Ovšenu, vďaka ktorej sa stala mimoriadne populárnou v celom Československu. Za túto úlohu získala viacero ocenení za najlepší ženský herecký výkon. V roku 1996 bol realizovaný film ... kone na betóne, ako voľné pokračovanie jej kultového filmu Pásla kone na betóne. Za hlavnú ženskú rolu opäť získala Milka Zimková niekoľko ocenení, predovšetkým cenu za najlepší ženský herecký výkon vo francúzskom meste Saint Étienne na Medzinárodnom festivale európskeho filmu.

Od premiéry kultového filmu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Predpredaj.sk)

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu