Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Táto komédia vám vráti chuť do života!

PR článok Zobraziť galériu (16)
(Zdroj: LECA PRODUCTION)

Umelecká agentúra LECA production uvádza svetovo úspešnú čiernu komédiu ALE, ALE, PANI PLUKOVNÍKOVÁ alebo Popol a pálenka v réžii Vladimíra Strniska. Komédia jedného z najúspešnejších škandinávskych dramatikov Bengta Ahlforsa. V pomerne čiernej komédii o manželstve, vzťahu rodičov a dospelých detí, urne s popolom, domácej pálenke a starostlivo utajených plánoch, ktoré nakoniec aj tak vyjdú najavo, exceluje v hlavnej úlohe Božidara Turzonovová.

Hra z pera súčasného fínskeho autora sa odohráva v jednej trochu pomätenej rodine. Svojrázna pani plukovníková sa rozhodne, že si urnu svojho práve zosnulého manžela odnesie z cintorína domov, čo vnukne jej potomkom nápad, ako sa zmocniť dedičstva po svojom otcovi. Pretože im k utajenej realizácii plánu chýba dôvtip, skončí všetko krachom a celá hra nečakaným happy-endom.

Táto komédia vám vráti
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: LECA PRODUCTION)

Producenti z agentúry LECA production, Andrej Antonio Leca a Roberto Leca sú presvedčení, že práve v dnešných neľahkých časoch diváci potrebujú kvalitnú divadelnú komédiu. Siahli po čiernohumornom titule od Ahlforsa, jedného z najúspešnejších škandinávskych dramatikov. V bláznivej komédii, ktorá bola preložená do mnohých jazykov a uvedená v desiatkach štátov sveta, nechýba životný optimizmus a láska, ktorá kvitne v každom veku. Je to vynikajúca komédia, akých je veľmi málo v súčasnej dobe, to samo o sebe bol dôvod, že som ju veľmi rád a s chuťou inscenoval. Kládol som dôraz na grotesku a na text. Sám o sebe je tak bohatý, tak divadelný, že je ho radosť robiť. Má neobyčajné premeny, neobyčajné obrazy," povedal po premiére režisér Vladimír Strnisko.

Táto komédia vám vráti
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: LECA PRODUCTION)

Popri hereckej legende Božidare Turzonovovej divákov iste potešia ďalšie herecké osobnosti ako Zuzana Kocúriková v alternácii s Katarínou Mrázovou v úlohe naivnej pomocníčky v domácnosti, ktorá ale vie oveľa viac, než by ste vôbec čakali, Karol Čálik v úlohe "pána z minulosti", Zuzana Frenglová v alternácii s Oľgou Belešovou ako dcéra pani plukovníkovej, bigotná veriaca a napriek tomu niekoľkokrát rozvedená s mnohými deťmi, Peter Trník a Tomáš Vravník ako syn pani plukovníkovej, Lucia Vráblicová v alternácii s Juditou Hansman ako mnohokrát rozvedená „dáma" a Michal Jánoš v úlohe psychiatra.

Táto komédia vám vráti
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: LECA PRODUCTION)

"Veríme, že dobré chýry o skvelej komédii, ktorá je v dnešných časoch tak veľmi potrebná, sa budú šíriť a Pani plukovníkovú uvidí čo najviac slovenských divákov, či už na domovskej scéne v bratislavskom Štúdiu L+S alebo v iných slovenských mestách. Ktovie, možno sa aj nám podarí inscenáciu uvádzať 13. divadelných sezón, ako je tomu u našich českých susedov," vyjadril sa Roberto Leca, jeden z producentskej dvojice z LECA production.

Vstupenky na toto skvelé dielo nájdete na Predpredaj.sk. Príjemnú zábavu!

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu