Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Slováci získali štyri medaily na majstrovstvách sveta v Abu Dhabi

PR článok Zobraziť galériu (3)

V týchto chvíľach prilieta domov slovenský juniorský tím, ktorý sa postaral o veľký úspech Slovenska na Majstrovstvách sveta v brazílskom jiu – jitsu. 9 detí vo veku 6-15 rokov z tímu Jiu Jitsu Academy Bratislava pod vedením trénerov Romana Zelenku (Majster sveta IBJJF NO-GI 2017) a Michala Kukumberga vybojovalo spolu 4 medaily, jednu striebornú a trikrát bronz.

Ako prvý nastúpil najmladší člen akadémie, 6ročný Lukáš Kostúr, ktorý vyhral striebro. Na druhý deň získal bronz osemročný Patrik Gula. O ďalšie dve bronzové medaily sa postarali Lukáš Hrušoovský (9r) a Roman Zelenka ml. (10r), ktorý si medailu vybojoval v najsilnejšej konkurencii až 46 súťažiacich vo svojej kategórii.

Lukáš Kostúr (6r) na
Zobraziť galériu (3)

Medzinárodné podujatie ABU DHABI WORLD YOUTH JIU-JITSU CHAMPIONSHIP prebiehalo tento týždeň v prestížnej hale Mubadala arena v Abu Dhabi za účasti súťažiacich z Austrálie, Egypta, Spojených Arabských Emirátov, Egypta, Jordánska, Talianska, Kazachstanu a ďalších krajín. Najsilnejšie zastúpenie na súťaži mal národný tím z Kazachstanu, ktorý do súťaže nominoval až 130 detí.

10ročný Roman Zelenka ml.
Zobraziť galériu (3)

Brazílske jiu-jitsu (BJJ) je bojové umenie, bojový šport, ale hlavne jeden z najefektívnejších spôsobov sebaobrany, ktorý sa sústreďuje predovšetkým na boj na zemi. Vzniklo na začiatku 20. storočia v Brazílii, kde bratia Carlos a Helio Gracie vytvorili tento štýl boja z tradičného japonského jiu-jitsu. Väčšina techník BJJ sa sústredí na schopnosť dostať súpera na zem a tam získať dominantnú pozíciu a kontrolu nad protivníkom bez nutnosti mu fyzicky ublížiť, prípadne ho donútiť vzdať sa použitím rôznych pák a škrtení. Vďaka týmto technikám dokáže aj fyzicky slabší bojovník poraziť silnejšieho protivníka. Medzi najznámejších milovníkov tohto športu patrí český spevák a športovec Ben Cristovao ale aj herci Keanu Reeves či Ashton Kutcher.

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu