Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pouličných muzikantov zhodnotí aj Kostka. Na kastingu Viva Ulica!

PR článok
(Zdroj: PR)

Prihlasovanie hudobníkov do projektu Viva Ulica!, ktorého cieľom je dostať do ulíc slovenských miest kvalitnú hudbu, čoskoro vyvrcholí veľkým kastingom. O tom, kto bude vyberať tých najlepších, rozhodnú veľké mená slovenskej klasiky.

Mateja Drličku doplní Braňo Kostka a Ľubica Čekovská

Bol porotcom viacerých hudobných súťaží, no s úsmevom priznáva, že pouličnú hudbu ešte nehodnotil. „Takýto projekt na Slovensku chýba,“ odpovedá Braňo Kostka na otázku, prečo prijal porotcovské kreslo v neštandardnom projekte. „U nás je pouličná hudba často krát vnímaná skoro, ako žobranie a ergo nás obťažuje, no je veľmi príjemné sledovať v cudzine, ako to môže byt aj inak. Hudobná produkcia na ulici môže ľudí spájať a dotvárať atmosféru miesta, kde chceme žiť.“ Okrem známeho slovenského dirigenta bude výkony súťažiacich hodnotiť aj klaviristka a skladateľka Ľubica Čekovská a Matej Drlička, riaditeľ hudobného festivalu Viva Musica!

VIDEOVIZITKA kapely Adventure Strings

Prihlasovať sa môžu jednotlivci, no aj hotové formácie. Jednou  z nich je aj skupina Adventure Strings

Za projektom stojí Slovenská sporiteľňa

„Vo svete je pouličná hudba vnímaná ako umenie, u nás ako niečo, čo patrí do podchodu. Preto sme sa rozhodli tento rok posunúť náš sponzoring festivalu Viva Musica! a vytvoriť samostatný projekt s dlhodobou víziou, ktorý by dostal slovenské hlavné mestá na úroveň kultúrne vyspelých metropol,“ hovorí Juraj Barta, riaditeľ marketingu Slovenskej sporiteľne a dodáva, že Bratislava je len prvou zastávkou. Ak projekt uspeje, v ďalších ročníkoch budú pribúdať aj ostatné slovenské mestá.

Ešte stále sa môžete prihlásiť aj vy. Toto všetko možno získate

Bratislavské ulice ožijú hudbou vďaka kvalitným hudobníkom, ktorí sa ešte stále môžu prihlasovať na www.vivaulica.sk. Desať víťazov, ktorých vyberie porota na veľkom kastingu, získa hudobné štipendium, hodiny u špičkového hudobného pedagóga, oficiálne miesto na vlastné pouličné koncerty v centre mesta a možnosť vystúpiť na Viva Musica! festivale 2017. „Už teraz mám medzi prihlásenými niekoľkých favoritov, ktorých určite pozvem na veľký kasting. Osobne sa na to veľmi teším“, hovorí Matej Drlička.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu