Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rasistická nenávisť v Británii pokračuje: Poliaka lynčovalo priamo na ulici 30 chuligánov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: TASR)

LEEDS - Minulý piatok v nočných hodinách došlo v západnej časti anglického Leedsu k útoku na Poliaka. Približne 30 dospievajúcich chuligánov muža na ulici obkľúčilo a surovo zbilo. Polícia incident vyšetruje ako rasisticky motivovaný čin.

Brutálny útok v Británii: Partia mladíkov napadla dvoch Poliakov, jeden zomrel

Skupinka sa najprv zamerala na dvoch Poliakov, napokon sa však pustila do prenasledovania jedného z nich a na hlavnej ulici štvrte Armley ho napadla. Útok sa odohral približne o 21.35 a obeť nemala proti presile žiadnu šancu. Chuligáni do nej kopali a spôsobili jej vážne zranenia. Políciu na miesto činu privolal náhodný svedok. Muži zákona našli Poliaka ležať na zemi celého zakrvaveného v bezvedomí. S poraneniami hlavy a tváre ho previezli do nemocnice. Lekári však majú dobré prognózy a očakáva sa, že sa plne uzdraví.

Polície z West Yorkshire uviedla, že útok považuje za rasistický incident a vyšetrovanie stále prebieha. Zároveň žiada svedkov, aby sa jej ozvali. Doposiaľ totiž zadržala iba jedného z tridsiatich mužov, ktorí sa postarali o Poliakovo lynčovanie.

"Armley je tolerantná a príjemná komunita, kde som žila so svojimi deťmi 15 rokov, a to bez incidentu. Správy o tejto hroznej udalosti ma zdrvili a zmiatli. To nie je Armley, ktoré poznám a milujem, dúfam, že naša komunita sa spojí, aby ukázala ostatným, že Armley je bezpečné miesto na život a prácu, a to napriek opovrhnutiahodnej akcii niekoľkých ignorantov," povedala pre Yorkshire Evening Post členka miestneho zastupiteľstva Alison Loweová.

Podľa portálu fakt.pl ide už o osemnásty vážny incident zameraný na Poliakov vo Veľkej Británii po júnovom referende o vystúpení krajiny z Európskej únie. K najzávažnejšiemu došlo 27. augusta v meste Harlow, kde zabili poľského občana.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu